Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, esnafın kaldırım işgalinin önüne geçmek yayaların zorda kalmaması ve bu konuda yaşanan mağduriyeti gidermek amacıyla esnaf teşkilatı başkanları ile bir araya gelerek istişarede bulundu.



Toplantı sonrası alınan karar gereği esnaflar iş yerleri önünde 30 ila 50 cm arasında çizelen çizginin dışına çıkmayacak. Belirlenen kurala uymayan esnafa ise ceazi işlem uygulanacak



ESOB Başkanı Abdülkadir Konak ziyarette yaptığı açıklamada; son dönemde esnaf ve sanatkârların iş yerlerinin önündeki kaldırım işgalleri ile ilgili Belediye’nin yaptığı uygulama neticesinde esnaf ve sanatkârların mağdur duruma düştüğünü bu mağduriyetin giderilmesi hususunda, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ile ortak bir çözüm bulmak için bir araya geldiklerini belirtti.



Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Zeybek ise Esnaf ve Sanatkârın her zaman yanında olduklarını, herhangi bir sorun yaşadıklarında ilk olarak teşkilat başkanları ile görüştüklerini belirterek, “Değerli Esnaf ve Sanatkâr temsilcisi Başkanlarımızın istek ve taleplerini her zaman dinliyor ve önemsiyoruz. İlimizdeki tüm kesimlerin görüş ve önerileri bizim için değerlidir. Kentimizi istişareyle yönetiyoruz. Ziyaretlerinden dolayı tüm oda başkanlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.



Konuyla ilgili yapılan değerlendirme ve istişareler sonucu; Belediye Başkanı Mehmet Zeybek ve tüm oda başkanlarının ortak bir karar ile esnaf ve sanatkârların iş yerlerinin önündeki kaldırımları kullanmaları için 30 ila 50 cm arasında bir yeri kullanmalarına, bu yerlerin çizgi çizilmek suretiyle belirlenmesine, çizilen sınırların dışında bir yer işgali olması durumunda Belediye Başkanlığınca gerekli cezai işlemin uygulanmasına karar verildi.