Gün FM’e konuk olan ve Gündem Özel programında Gazeteci İsmail Akar’ın sorularını cevaplayan Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek Kadın Kültür Evi projesinin eşi Sümeyra Hanım’dan çıktığını belirterek “Kadınlarımız isterse çok şeyi değiştirir, güzelleştirir” dedi.

 

Toplumu anneler sayesinde geliştireceğiz

 

En çok önem verdiği projenin Kadın Kültür Evleri Projesi olduğunu söyleyen ve bu projenin fikrinin ise eşi Sümeyra Hanım’a ait olduğunun altını çizen Vali Gökmen Çiçek: “Ben bu projeyi Afyonkarahisarlı kadınların projesi olarak değerlendiriyorum. Proje kapsamında özveriyle ve büyük emeklerle çalışan bir üst kurul oluşturduk. Ekibimiz kadınlarımız için elinden gelen çabayı gösteriyor. Afyon Kocatepe Üniversitesi ve Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi hocalarımız her gün derslere gidiyor. Daha çok yolumuz var. Projeyi tam olarak oturtamadık. Tam anlamıyla hayata geçtiğinde bu evlerden çok verim alacağız. Biz burada kadınlarımıza sosyalleşme imkânının yanında Türk tarihi, Peygamber Efendimizin hayatı, dini bilgiler, sağlık, psikolojik danışmanlık, girişimcilik gibi farklı başlıklarda çok sayıda eğitim vereceğiz. Tüm kırsal kesimdeki kadınlarımızı akademik ve iyi eğitimle bilinçlendirmek istiyoruz” dedi

Kadınlar isterse çok şeyi değiştirebilirler diyen Vali Gökmen Çiçek: “Kadın Kültür Evlerimize yoğun talep var. En kısa sürede tüm ilçelerimizde çalışmaları tamamlayacağız. Eğitimli anne, bilinçli anne aynı zamanda bilinçli gelecektir. Biz toplumuz değiştireceksek bunun yolu annelerden geçiyor.’dedi.