Afyonkarahisar ilintili devremülk tatil sistemleriyle ilgili şikayetleer ve iddialar devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda, Gazlıgöl merkezli yapılan devremülk dolandırıcılığı unutulmadan, internette Afyonkarahisar ilintili ve merkezli çağrı merkezi sistemi olarak çalışan şirketlerle ilgili şikayetler dolaşıyor.

Son olarak, Afyon’da faaliyet gösteren ve yerel bir haber sitesinin sahibiyle ortak çalıştığı iddia edilen ve çağrı merkezi marifetiyle çalışan bir firmayla ilgili şikayetler ayyuka çıktı.

Alternatif Tatil Sistemi (ATS) adıyla faaliyet gösteren ve bir de çağrı merkezi bulunan firma, çağrı merkezinden insanları “anket yapıyoruz”, “devremülk satıyoruz” “tanıtım için sizi otelde misafir edeceğiz” gibi cümlelerle arayıp “alternatif sistemler devremülk tatil satma” vaadiyle toplantı düzenliyor.

Sonrasında ise ne mi oluyor?..

Şikayetvar sitesinde, bu firmayla ilgili şikayetlerini yazanlardan dinleyelim:

“2 gün sizi Ankara'da otelimizde havuzlu yeme içme ücretsiz misafir etmek isteriz dediler olur dedik gittik akşam 10 da vardık otele yemek yok dediler aç kaldık. Sabah kahvaltıdan sonra görüşme yaptık 7500 TL'ye üye ol satalım 2 ayda dediler yok dedim sonra havuz açık değil ve de akşam yemeği yok dediler döndük geldik. Oraya kadar gitmemizi sağlayıp orada mağdur ettiler resmen dalga geçme sistemi ATS”

“ATS alternatif tatil sistemi mini anket var diye arıyorlar önce mini anket yapıp ücretsiz tatil vereceğiz diye vaatte bulunuyorlar. Tabii ki hikaye aynı biz güveniliriz bizim su kadar üyemiz var büyük ve farklı bir firmayız vs vs. Neyse önce sistemlerindeki otelleri gösteriyorlar ve sistemi satmaya çalışıyorlar. Sistemlerindeki oteller mümkün değil o fiyatlara satış yapmaları. Bende dedim ki tamam beni sistemimizdeki... Otele ücretsiz tatil hediyeniz olarak gönderin ben inanacağım sisteminize ve üye olacağım.
Tamam dediler ücretsiz tatil kazandığıma dair bir kağıt parçası verip elime bunu doldurup mail atın bize sizi gidereceğiz dediler ama tabii ki hikaye ne arayan var ne soran onlar hiçbir şey sormayan araştırmayan saf arıyorlar. Günlük 250 TL kişi başı olan otel 5 yıllık ailecek ve süre sınırı olmadan 5 bin tl e sana konaklama satar mi Allah aşkına.”

“Geçtiğimiz Temmuz ayında termal tatil için Afyon/Gazlıgöl'de Gzm Royal Termale tatile gittik. Sözde ATS'nin genel müdürü A**  Ö**  tarafından 5 yıllık tatil paketi olan yılda 1 hafta devren mülk satıldı. Kendisi bu hakkımızı istersek kiraya verebileceğimizi, kiracı bulamazsak bile ATS havuzundan kira ücretinin en geç 3 ay sonra yatırılacağını iddia etti. Şu an siteden kira ilanı versem bile hiçbir şekilde kiraya veremiyorum.

Üstelik tatil yapma hakkımı kullanmak istediğimde yine ücret ödemem gerekecek. ATS şirketi iş birliği yaptığı insanları denetleme zahmetinde bulunmuyor. Sonuç olarak ATS adı altında mağdur olduk ve ATS hiçbir sorumluluk kabul etmiyor. Bizim bu mağduriyetimizi kim giderecek, ortada 7 bin lira gibi bir miktardan bahsediyoruz, insanların iyi niyetlerini suistimal etmeye bayılıyorsunuz.”

“Tatil kazandınız diye davet ediyorlar. Üyelik satmaya çalışıyorlar. Zaman kaybından başka bir şey değil. Bedava olan bir şey varsa kesin bir numara ® vardır. Acil bir telefonum geldiği için sunumdan ayrıldı geri döndüğümde kabalıkla suçlandım. Geri dönmeden çekip gitmek varmış. ;)”

“Sözde ATS yetkili tarafından 5 yılık tatil paketi aldık kira ATS garantisi sözünü vererek. Şimdi kira geliri ve satış yapılmadığını söyleyerek ne kira verebiliyorum ne de ne de tatil yapabiliyorum. ATS pişmanlıktır. Hepsi yalan dönüş bile yapılmıyor arayan soran bile yok

Ne kıraya verebiliyorum ne satış yapılıyor tatil yapsam bile tekrardan ücret talep ediyorlar nerede kaldı bizim 5 yıl paket nasıl kullanacağım anlamış değilim  ATS pişmanlıktır”

Şikayetvar sitesinde yayınlana bu şikayetlerle ilgili ilgili firma tarafından hiçbir işlem yapılmadı, bu insanlara cevap verilmedi.

Afyonhaber olarak, okuyucularımızı uyarıyoruz: Çağrı merkezlerinden aranarak “devre mülk satıyoruz, tatil kazandınız, anket yapıyoruz, alternatif tatil sunuyoruz, devremülkünüze siz gelmezseniz bile size kiracı bulup para ödüyoruz, çok ucuza tatil yapıyorsunuz” gibi vaadlere karşı tedbirli olunuz, incelemeden, araştırmadan inanmayınız, evraklara imza atmayınız.


İddialarla ilgili olarak firma sahibi Sayın Ali Osman Okşar ve bu firmayla ortak çalıştığı iddia edilen yerel haber sitesi sahibi Sayın Nail Azbay'dan açıklama bekleniyor. Objektif habercilik gereği geelcek cevapları yayınlayacağız.



İddialarla ilgili olarak Alternatif Tatil Sistemi (ATS) Firma Sahibi Ali Osman Okşar’dan ve bu firmayla ortak  çalıştığı iddia edilen yerel internet sitesi sahibi Nail Azbay’dan açıklama bekleniyor. Açıklama geldiği an, objektif habercilik anlayışımız gereği yayınlayacağız.

Biz Afyonhaber olarak, Afyonkarahisar’ın böyle olaylarla gündeme gelmesini istemiyoruz. Bunun için de uyarma görevimizi yapıyoruz. Buradan Cumhuriyet savcılarımızı göreve davet ediyoruz: Lütfen bu insanların feryadına kulak veriniz, gerekirse şikayetvar internet sitesiyle irtibata geçerek bu insanlarla iletişim kurup iddialarla ilgili olarak araştırma, soruşturma ve gerekli yasal takibatı yapınız ki, iddialar doğru mu değil mi, bu firmalar fason mu, bir çağrı merkezinde 3 masa, bir koltuk firması mı, verdikleri sözleri tutuyorlar mı, yükümlülüklerini yerine getiriyorlar mı…  Gerçekleri lütfen araştırın, doğru yanlış ortaya çıksın ki başka insanlar da mağduriyet yaşamasın.

İşte iddialarla ilgili belgeler…