Türkiye’nin önde gelen farklı üniversitelerinden seçilen Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri merak konusu oldu. Peki daha önce Ebola’ya karşı Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) çalışma grubunda bulunmuş isimlerin de yar aldığı kurulda kimler var? İşte Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri ve Bilim Kurulu Üye listesi… 

 
Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs (covid-19) salgınına karşı acil durum ilan etmeden önce tehdit karşısında ilk adımı atarak bünyesinden uzman isimlerden oluşan bir Bilim Kurulu oluşturdu. Peki Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri kimlerden oluşuyor? Bilim Kurulu Üye listesinde kimler var? İşte detaylar…. 

KORONAVİRÜS BİLİM KURULU ÜYELERİ

Çin’in Vuhan kentinden dünyaya yayılan Kovid-19 salgını sonrası DSÖ’nün acil durum ilan etmesinden hemen önce Sağlık Bakanlığı, 26 bilim insanının yer aldığı bir Bilim Kurulu oluşturdu. Bu kurulda yer alanlar arasında, DSÖ’nün Ebola salgını ile mücadele grubunda yer alan bilim insanları da bulunuyor. İşte isim isim Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri… 

 

Prof. Dr. Ateş Kara kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Kara’nın uzmanlık alanı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları’dır. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Genel Sekreterliği görevini yürüten Prof. Dr. Kara, Koronavirüs Bilim Kurulu görevinin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında farklı danışmanlık görevlerinde de bulunuyor. 

Prof. Dr. Levent Akın kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Akın’ın uzmanlık alanı Epidemiyoloji’dir. Sağlık Bakanlığının bulaşıcı hastalıklarla ilgili kurduğu çeşitli danışma kurullarında üyeliği olan Prof. Dr. Akın’ın çalışma alanları bulaşıcı hastalıklar ve bağışıklamadır. 

Prof. Dr. Tevfik Özlü kimdir?

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Özlü’nün uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. Ayşegül Füsun Eyüboğlu kimdir?

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Eyüboğlu’nun uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. Recep Öztürk kimdir?

İstanbul Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Öztürk’ün uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Firdevs Aktaş kimdir?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Aktaş’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji-Emekli’dir. 

Prof. Dr. Serhat Ünal kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Ünal’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Alpay Azap kimdir?

Ankara üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göre yapan Azap’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Yeşim Taşova kimdir?

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Taşova’nın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Hasan Tezer kimdir?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Tezer’in uzmanlık alanı Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları’dır. 

Doç. Dr. Şebnem Erdinç kimdir?

Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve SBÜ Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde göre yapan Erdinç’in uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Aydın Yılmaz kimdir?

SBÜ Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Yılmaz’ın uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. Rahmet Güner kimdir?

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Ankara Şehir Hastanesi’nde görev yapan Güner’in uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Canan Ağalar kimdir?

SBÜ Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Ağalar’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Müşerref Şule Akçay kimdir?

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Akçay’ın uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. Akın Kaya kimdir?

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Kaya’nın uzmanlık alanı Göğüs Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. İlhami Çelik kimdir?

Kayseri Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Çelik’in uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Levent Yamanel kimdir?

SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Yamanel’in uzmanlık alanı Yoğun Bakım ve İç Hastalıkları’dır. 

Prof. Dr. Zeliha Tufan Koçak kimdir?

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi olan Koçak’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz kimdir?

İstanbul Tıp Fakültesi’nde görev yapan Yavuz’un uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Prof. Dr. Mehmet Doğanay kimdir?

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan Doğanay’ın uzmanlık alanı Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji’dir. 

Doç. Dr. Gülay Korukluoğlu kimdir?

Ulusal Viroloji Laboratuvarı Sorumlusu olan Korukluoğlu Sağlık Bakanlığı tarafından Bilim Kurulu üyesi olarak atanmıştır. 

Doktor Ayla Aydın kimdir?

Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Dairesi Başkanlığı görevini yürüten Aydın aynı zamanda, Bilim Kurulu Üyeliği görevine de getirilmiştir. 

Ali Göktepe kimdir?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Tehditleri Erken Uyarı ve Cevap Dairesi Başkanı olan Göktepe, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi olarak atanmıştır.  

Prof. Dr. Selçuk Kılıç kimdir?

Biyolojik Ürünler Dairesi Başkanı olan Kılıç, Sağlık Bakanlığınca Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 

Cemil Güneş kimdir? 

Hukuk Müşaviri olan Güneş, Sağlık Bakanlığı tarafından Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeliğine atanmıştır. 





Kaynak: KARAR GAZETESİ İNTERNET

https://www.karar.com/koronavirus-bilim-kurulu-uyeleri-kimlerden-olusuyor-bilim-kurulu-uye-listesi-1551681