İki hafta önce cuma günü Atatürk İlkokulu ve Şemsettin Karahisari OO'nun beraber kullandıkları okul bahçesinde, öğleden sonra 15.30 civarında kartopu oynarken 9 çocuğun vücutlarında yanıklar oluşmuştu.

 

Çocuğu, Osmangazi üniversitesinde tedavi gören bir anne "Bilmediğimiz bir şeyden dolayı çocuklarımıza bilmediğimiz bir şey oluyor."cümlesiyle olayı özetliyor.

Olayın üstünden 12 gün geçmesine rağmen, olayın nedeniyle ilgili yetkililer tarafından net ve kesin bir açıklama yapılmayınca şehir efsaneleri dolanmaya başladı. Okulun velileri ve halk arasında dolanan ve yayılan şehir efsanelerine göre olay şöyle oluştu:

1- Çocuklar çok kar oynadığı için, derisi hassas olan bazı çocukların vücutlarında "kar yanığı" oluştu.

2-  Bahçe, okul idaresinin isteği üzerine tuzlandı. Tuzlama işleminden sonra okul idaresi bahçedeki kar ve buzların erimemesi üzerine bahçeye asit döktürdü. Asitle tuz tepkimeye girince yanıcı bir etki oluşturdu. Teneffüste bu alanda karlarla oynayan çocuklarda bu yüzden kızarıklı ve yanıklar oluştu.

3- Okul bahçesinde park eden servis araçlarının birisinden, kar üstüne akü asidi boşaltıldı. Asidin boşaltıldığı bölgede oynayan çocukların vücutlarında bu nedenle yanıklar oluştu.

4-Olay Saat 15.30 gibi oldu. 16.00'da çocukların vücutlarındaki kızarıklık ve yanmaların farkına varıldı. Bunun üzerine okul bahçesinin buna neden olduğu düşünülen bölümü okul idaresi tarafından temizletildi. AFAD ekipleri Saat 18.00 gibi okula ulaştı ve bahçeden numune aldı.

AFYONHABER olarak, konuyla ilgili halk arasında dolaşan iddiaları sizlerle paylaştık.

Bunlar sadece iddia. Konuyla ilgili net bir açıklama yapılıncaya kadar şehir efsaneleri dolanmaya devam edecek.

Bekliyoruz...

Şehri yönetenlerden, olayla ilgili net ve ikna edici bir açıklama yapılıncaya kadar olayı gündemde tutmaya devam edeceğiz.