İŞKUR üzerinden 62 bin memur, personel ve işçi alımları yapılacak. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği İŞKUR ilanları yakından takip ediliyor.



62 bin kişilik açık iş ilanında, memur, personel ve işçi kadrosu için ilkokul, lise, önlisans, lisans düzeylerinden çok sayıda alımlar gerçekleştirilmektedir... İŞKUR aracılığıyla yayımlanan özel sektör ve kamu iş ilanlarının yanı sıra, yürütülen iş başı eğitim programıyla da istihdama katkı sağlanmaktadır. Peki İŞKUR 62 bin memur, personel, işçi alım başvuru şartları nedir? İşte 16 Nisan İŞKUR giriş ekranı.



 

İŞKUR üzerinden yapılan memur personel ve işçi alımlarında, tüm eğitim düzeylerinden ilanlar bulunmaktadır. Hatta okuryazar durumda olan adaylar için de ilanlar vardır. Bu ilanlara başvuru yapabilmek için İŞKUR üye profilinizin olması ve iş arayan durumunuzun aktif olması gerekmektedir. Üyeliği bulunmayan vatandaşlar, online olarak ya da bireysel şekilde müracaat ederek üye olabilirler. İŞKUR il ve ilçe müdürlüklerinde, İŞKUR tarafından görevlendirilmiş iş ve meslek danışmanları aracılığıyla istihdam programlarına katılmak ve başvuru yapmak mümkündür.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü (kısaca İŞKUR), Türkiye'de istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ilgili kuruluşu olup, özel hukuk hükümlerine tâbi, tüzel kişiliği haiz, idarî ve malî bakımdan özerk bir kamu kuruluşudur.