TÜİK’in 2020 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre, Afyon ilinde 3 beldenin nüfusu, il ve ülke genelinde bir çok ilçeyi geride bıraktı. Bu 3 belde, nüfuslarıyla adeta “ilçe olmaya aday” mesajı verdi.

Afyon haber son dakika servisi özel haberine göre; TÜİK 2020 adrese dayalı nüfus kayıt sistemi verilerine göre, Afyon Merkeze  bağlı Işıklar beldesinin nüfusu 7.510, Merkeze bağlı Erkmen beldesinin nüfusu 6.674, İhsaniye’ye bağlı Döğer beldesinin nüfusu 5.633 olarak belirlendi.

Işıklar, Erkmen ve Döğer beldeleri, nüfusları ile Afyon’da “ilçe olmaya en yakın beldeler” konumuna geldi.

Gelin bu üç güzel beldemizi kısaca tanıyalım:

Afyon Işıklar Kasabası:
Afyon Konya karayolundadır. Afyon’a uzaklığı 21 km.’dir. Afyon Şeker Fabrikası, Işıklar sınırları içindedir. Belediye Başkanı Erol Özağıl MHP’lidir. Afyon’a uzaklığı ve konumu itibariyle ilçe olmaya namzet bir beldemizdir.

Afyon Erkmen Kasabası:
Afyonkarahisar İzmir karayolunun 5.km.’de bulunur. Anayoldan 1 km güneyde yer almaktadır. Afyon il merkeziyle birleşmiş, yeşil ve havadar konumuyla şehrin bir başka yüzü olmuştur. Belediye Başkanı AK Partili Memduh Kuş’tur.  Şehre çok yakın olması ve şehirle birleşmesi, ilçe olma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır.

İhsaniye Döğer Kasabası:
İhsaniye ilçesine bağlı, Kütahya sınırında yer alan bir beldemizdir. Frig Vadisi sınırları içinde kalan toprakları ile tarihi eski çağlara dayanan bir yerleşim yeridir. Belde sınırları içinde bir çok tarihi eser yer alır, Emre Gölü de beldede yer alır. Döğer’in İhsaniye ilçe merkezine uzaklığı 12 km., Afyon il merkezine uzaklığı ise 50 km.’dir. Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Demirel’dir. Şehre olan uzaklığı ve tarihi ile ilçe olmaya adaydır ancak ilçe merkezine yakınlığı en önemli dezavantajıdır.

Afyon haber