İŞÇİLERDEN “MAAŞ” EYLEMİ Afyonkarahisar’da özel bir termal otelin inşaatında çalışan yaklaşık 30 işçi, bir aydan beridir maaşlarını alamadıkları gerekçesi ile valilik binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.
Afyonkarahisar’da termal bir otelin inşaatında duvar örme işçileri olarak çalıştıklarını söyleyen 30’a yakın işçi, maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle Vali İrfan Balkanlıoğlu ile görüşmek için valilik binasına geldi. Vali Balkanlıoğlu’nun makamında olmamasından dolayı kendisi ile görüşemeyen işçiler, bu defa bina önünde basın açıklaması yapmak istedi. Olay yerine gelen polis ekiplerinin uyarısı üzerine PTT binası önüne geçen eylemciler, basın açıklamasını burada yaptı.
Eylemci gurup adına basın açıklamasını okuyan Selçuk Uzuner adlı işçi, kendilerine engel olunduğunu ve işten atıldıklarını iddia ederek, “Daha sonrada bizlerin bir aylık puantajlarını ödemediler. Dün iş yerine gittik ve bizi oradan jandarma çağırarak dışarı attırdılar. Biz bir aylık maaşımızı istiyoruz. Çalıştığımız halde firma yetkilileri bir aylık paramızı vermeyi reddetti. Durumu Sayın Valimize bildirmek için buraya geldik ama kendisi ne yazık ki dışarıdaymış. Hakkımızı sonuna kadar savunacağız ve çalıştığımızın karşılığını alacağız” dedi.
Yücel Kara adlı işçi ise, eylemdeki amaçlarının maaşlarını almak olduğunu söyleyerek, “Bizim burada olmamızın nedeni bayram üstü yarım dilim ekmeğimizi almaktır” diye konuştu. GÖKTEN CEYLAN (İHA)