Afyon Valisi hakkında suç duyurusu!..
Afyonlu bir işadamı 25 askerin şehit olduğu olayla ilgili Vali hakkında suç duyurusunda bulundu.
Afyonlu işadamı Mesut Birler, 5 Eylül’de 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposundaki patlamanın ardından yaşanan süreçle ilgili olarak Vali İrfan Balkanlıoğlu hakkında “hakaret, kişinin hatırasına hakaret, halkı aşağılama ve görevi kötüye kullanma” suçlarını işlediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İşadamı Birler, Vali Balkanoğlu’nun Genelkurmay Başkanı’yla buluşması dahil bu süreçte söylediği sözlerin suç unsuru taşıdığını iddia etti.
ÇAĞLAYAN ADLİYESİNE GELDİ
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Mesut Birler’in, Afyon Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, 25 askerin şehit olduğu patlamanın ardından Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in Afyon’a geldiğini bu sırada valiliği ziyaretinde Balkanlıoğlu’nun, Özel’e bazı hediyeler sunduğu belirtildi. Dilekçede, Vali Balkanlıoğlu’nun olayın ardından sarf ettiği iddia edilen “Genelkurmay Başkanına hitaben, emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz’, ’25 şehit var diye hayatımızı durduramayız. Hayat devam ediyor. Ne yani bu halıyı alan bir yerlere assa, orada biri görse kimden aldı diye sorsa, O da Afyon’a gitmiştim orada vali verdi dese bunu duyan kişi de Afyon’a geldiğinde bu halıdan alsa bir yoksul bundan para kazanır’, ‘Ankara’ya şehitlerimizin parçalarını bir posta gönderdik bir posta daha göndereceğiz’, ‘Bir halı bir satranç takımı verdik nolmuş” cümlelerine de yer verildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Vali Balkanlıoğlu’nun açıklamalarının yanlış olduğu yönünde beyanları olduğu hatırlatılan dilekçe şöyLe devam etti: “Vali Balkanlıoğlu, ‘Emrivaki yapıp eline tutuşturmuşuz’ demekle Genelkurmay Başkanı’nın şahsında Türk devleti ve Türk ordusuna yönelik hakaret etmiştir. Halı kilim olayında bu işi yapanları yoksul tanıtmakla halkımızı aşağılayıp sosyal sınıf farkı oluşturmuştur. Valinin yaptığı açıklamalarda kamu vicdanı açısından manevi zararlar vardır”
HAKARET İDDİASI
Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Mesut Birler, “Sayın Genelkurmay Başkanı’na popüler bir isim gelmiş diye Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından bir halı, bir satranç takımı hediye edilmiş, bu görüntüler valiliğin resmi internet sitesinde yayınlanmıştı. Demek ki 25 askerin şehit olduğu, milletin acılı gününde Vali Balkanlıoğlu ilimize gelen popüler isimleri takip etmiştir. Sayın Genelkurmay Başkanı çok üzgün olduğunu konunun ani geliştiğini makama saygısızlık olmasın diye tepki vermediğini açıklamıştı. Vali Balkanlıoğlu’nun konuyu açıklarken söyledikleri manidar olup Türk ordusuna, Türk milletine, devletine ve aziz şehitlerimizin manevi hatıralarına hakaret ettiği gerekçeleri ile hakkında suç duyurusunda bulundum” dedi. Birler ayrıca, yaşanan bu olayın ardından Afyon halı ve kilimlerinin satışında düşüş yaşandığını da öne sürdü. Birler’in gıda sektöründe faaliyet gösterdiği öğrenildi.