Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı’nın girişimleri ile Zafer Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programına Belediye Tarihin İçinde Mola projesi ile katılım sağladı. 







Suçıkan Park Tesislerinde bulunan müzenin açık hava müzesine dönüştürülerek binanın ise tekrar otele çevrilmesi ve Suçıkanın modernizasyonun yenilenmesi adına yapılan başvuru ile ilgili Zafer Kalkınma Ajansı Proje Uzmanlarıyla telekonferans yoluyla değerlendirme toplantısı yapıldı. 





Değerlendirme toplantısına Belediye Başkanı Nihat Sarı, proje ekibi ile birlikte katıldı. 



Toplantıda Proje kapsamında yapılacak çalışmalar hakkında istişarelerde bulunuldu.



Belediye Başkanı Nihat Sarı toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; “İlçede turizmi canlandırmayı hedefliyoruz. İlçe tarihi ve doğal güzellikleri yönünden çok zengin ve bu güzelliklerin başında menderesin doğduğu Suçıkanı gelmektedir. Belediye olarak bizlerde Suçıkanı güzelleştirilmesi adına çalışmaları sürdürüyoruz. Şu anda müze olarak kullanılan Otelimizi tekrar faaliyete geçireceğiz ve müzede sergilenen eserleri camekanlı kompakt yapıya aktararak orada izlenime sunacağız.





Böylece müzede açık hava müzesi olarak yine vatandaşların izlenimine sunulmaya devam edecektir. Hem tarihi hem doğal yönden zenginliği ile bilinen ilçemize yurtiçinden ve yurtdışından ziyaret oldukça fazladır. Bu yıl Korona virüs salgınından dolayı yurtdışından misafirler pek fazla olmadı.





İlerleyen yıllarda şu anda ziyaret edilen sayının çok daha üstünde olacağına inancımız tamdır.



Amacımız Dinarın tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyaya duyurmaktır.” dedi.