Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer, yurtdışına kaçarken geride binlerce mağdur bıraktı. Daha çok para kazanmak isterken elindeki paradan da olan bir vatandaşın, Çiftlik Bank'a da para kaptırdığı ortaya çıktı.

Kripto para alım satımı yapılan Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer'in yurt dışına kaçmasının ardından, platformda parası bulunanlar mesajlaşma programları üzerinden grup kurarak tepkilerini ve yaşadıklarını birbirleriyle paylaşmaya başladı. 

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, paralarını kaybedenler, reklamlarında ünlü oyuncuların ve mankenlerin yer alması nedeniyle Thodex’e güvendiklerini söylediler.

Thodex'e parasını kaptıranlardan Erdem isimli kişi, 2018’de kripto para işlemine başladığını ancak bir süre sonra bırakıp bu sene maddi sıkıntılarından dolayı yeniden başladığını kaydetti. Akrabalarının çoğunu da Thodex'e kaydolmaya ikna ettiğini söyleyen Erdem, fotoğrafçı olduğunu, olayın başından beri de işe gitmediğini, bunalımda olduğunu belirterek Erdem, tüm akrabalarının kendisini suçladığını kaydetti.  

Bir başka kişi M.A. da dayısından aldığı 20 bin lira borç parayla Thodex’e üye olduğunu, hiç kimseye açıklama yapamamanın mahcubiyetinde olduğunu kaydetti. Telefonunu kapattığını belirten M.A., son umudu olan bu parayı da kaybettikten sonra ne yapacağını bilemediğini aktardı. 

Haberde en dikkat çeken kişi ise daha önce Çiftlik Bank'a da para kaptırdığını söyleyen A.Ç. oldu. Thodex’te 330 bin lirasının kaldığını açıklayan A.Ç., her iki vurgundan da nasibini aldığı için kendisine “salak” diyerek elindeki tüm birikimini kaybettiğini, “Su bile içemeyeceğini” söyledi.