AFYONKARAHİSAR (İHA)- Afyonkarahisar’a bağlı İhsaniye ilçesinde geçtiğimiz günlerde kapatılan adliyenin en çok kendilerini etkilediğini söyleyen çevre esnafı, adliyenin kapatılmasının kendilerini zarara uğrattığını kaydederek, duruma tepki gösterdiler.
Adliyenin kapatılmasından dolayı muzdarip oldukları dile getiren esnaflardan, Fotoğrafçı Mümin Orhan, adliyenin kapatılmasından önce işlerinin oldukça yoğun olduğunu ancak adliye kapatıldıktan sonra işlerinin durgun bir seyirde ilerlediğini söyledi. Orhan, “
Adliyenin gitmesinin bütün esnaf arkadaşlara çok büyük bir zararı oldu. İnsanlar buraya gelip mahkemesine katılırken, aynı zamanda gerekli olan fotoğrafları çekiniyorlardı, yemeklerini yiyip, çaylarını içiyorlardı. Ama maalesef şimdi bunların hiç birisi olmuyor, kısacası artık para kazanamıyoruz” diye konuştu. Kapatılan adliyenin yakınında faaliyet gösteren Yılmaz Market sahibi Mehmet Yılmaz ise, Adliyenin kapatılmasından sonra satışlarının yüzde 40 azaldığını söyleyerek, duruma oda tepki gösterdi. Yılmaz konu ile ilgili, “İlçemize yetkililere ben bir tek soruyu sormak istiyorum adliyesiz bir ilçe ne işe yarar 30 bin nüfuslu bir ilçede adliye ne için kaldırıldı. İhsanye’ye gelen nüfus azaldı, şuanda sadece İhsaniye içindeki sabit nüfusla geçinmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Duruma tepki gösteren bir başka esnaf olan Taksici Adem Bayrampınar ise, Adliye’nin hiç değilse keşifleri oluyordu, bazı köylerden gelen vatandaşları getiriyorduk götürüyorduk bizimde 50’ye yakın bir zararımız var. Şimdi durakta günde 1 veya 2 sıra gelebiliyor. Akşamları 10-15 TL ile eve gidiyoruz. Ama adliye varken bu durum farklıydı” diye konuştu.