İHRACAT HEDEFİMİZ 50 MİLYAR DOLAR Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bu yılki ihracat hedefimiz 50 milyar dolar” dedi.
Afyonkarahisar’da ilçe ziyaretlerini sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çobanlar ilçesinin ardından Bolvadin ilçesinde düzenlenen halkla bayramlaşma ve çok sayıda toplu tesisin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Eroğlu, Bolvadin’e her gelişlerinde müjdelerle geldiğini, bu günde 8 tesisin açılışını yapacaklarını söyledi. Eroğlu, “Bolvadin her şeyin en güzeline layık, zaten buraya müjdelerle geliyoruz, hizmetlerle geliyoruz. Sizlere hizmet etmek bizim boynumuzun borcu, bende bu toprakların bir evladı olarak sizlerle gurur duyuyorum. Bolvadin’imiz çok gelişecek, Bolvadin’imizi Türkiye’min yıldız ilçesi hep birlikte yapacağız. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.
Bakan Eroğlu, “Türkiye’de ekonomide muazzam gelişme var. Bakın ihracatımız geçmişte 35 milyar dolar iken, inşallah bu yılki ihracat 50 milyar dolara yaklaşacak” dedi.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise yaptığı konuşmada, “Hakikaten hem Afyon’umuz ama daha da önemlisi Bolvadin’imiz eğitim konusunda Türkiye ortalamalarından çok daha iyi bir yerde duruyor. Bakınız tüm Türkiye’de derslik başına ilköğretimde, ilkokulda, ortaokulda derslik başına düşen öğrenci sayımız 31 iken, burada 22 civarında, Afyon’da 28 civarında. Ortaöğretimde ise yani lise seviyesinde burada derslik başına düşen öğrenci sayımız 23, Türkiye’de bu sayı 34 civarında. Yani burada dersliklerimizde ideal seviyede öğrencimiz var. Aşağı yukarı 360’dan fazla da öğretmenle burada eğitim yapıyoruz. Bu açıdan bakıldığında eğitimin standartları ortalama fiziki standartları itibariyle Bolvadin’imiz güzel bir şehir. Bolvadin’imizde geçen yıl 602 öğrencimiz SBS imtihanına girdi. Bunun tam 405 tanesi sınavı kazandı, bir yere yerleşti, yani yüzde 70’e yakın çocuk başarılı oldu. Giden ÖSYM’de 506 civarında çocuğumuz üniversite imtihanına girdi. Çocuklarımızdan 334 tanesi yerleştirildi. Üniversitelere burada da yine yüzde 70’e yakın bir başarı var. Ama yeter mi yetmez. Biz daha fazla çocuklarımızı okula göndermeli, çocuklarımızın eğitimleri ile daha fazla ilgilenmeliyiz” dedi.
Konuşmaların ardından Bolvadin ilçesinde yapımı tamamlanan Bolvadin Sosyal Güvenlik Merkezi (SGK) Hizmet Binası, Bolvadin Gazi ve Ceylan Emet İlköğretim Okulları, Kurcuova göleti ve sulaması, Büyükkarabağ kasabası taşkın koruma tesisi, Bolvadin Dişli kasabası 1. Kısım YAS sulama, Bolvadin Özburun 1. Kısım YAS sulama, Bolvadin Kutlu içme suyu tesisinin açılışları gerçekleştirildi.