İnsanlığın temel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile başlanan örgü çalışmaları gelişen teknoloji ile birlikte en çok tercih edilen bir el işi hobisi haline gelmiştir. Artan talep ve ihtiyaç göz önünde bulundurularak çok sayıda üretici firma tarafından farklı kalınlıklarda, renklerde ve çeşitlerde el örgü ipi üretimi yapılmaktadır. Örgü çalışmalarının en temel malzemelerinden biri olan örgü ipleri ise örgü tasarımlarının olmazsa olmazıdır. Son yıllarda ihraç fazlası örgü ipleri oldukça tercih edilmeye başlanmıştır. İhraç fazlası iplerin farklı çeşitleri ve renkleri bulunmaktadır.  

1.İhraç Fazlası Örgü İpi Nedir?

İhraç fazlası örgü ipleri, üretici firmalar tarafından üretilmiş olan iplerdir. Diğer ip çeşitlerinden herhangi bir farklı olmayan ihraç fazlası ipler orjinaldirler. İhraç fazlası iplerde herhangi bir hata veya defo yer almamaktadır. Birinci kalite olarak üretilmektedirler. Gerekli olan sayıdan fazla üretilmeleri nedeni ile “ihraç fazlası ip” adını almaktadırlar. Fabrikanın stokları kadar olan ihraç fazlası ip çeşitleri stoklar ile sınırlıdır. Bu nedenle diğer ip çeşitlerine göre daha uygun fiyatlı olarak satışa sunulmaktadırlar. Her bütçeye uygun olan ihraç fazlası ipler ile hırka, patik, kazak, battaniye, şal, atkı, bere, eldiven, yelek, ev botu ve büstiyer gibi örgü çalışmaları yapılabilmektedir. 

2.İhraç Fazlası İp Çeşitleri

İhraç fazlası örgü ipleri, üretici firmalar tarafından gereken sayıdan fazla olarak üretildikleri için diğer örgü ipleri gibi çeşitlilik göstermektedir. Kişiler kendi ihtiyaçlarına uygun olarak örgü ipi kalınlığını, çeşidini ve rengini tercih edebilmektedirler. İhraç fazlası örgü ipleri, içerdikleri ham madde karışımlarına göre çeşitlere ayrılmaktadır. Koton ihraç fazlası örgü ipleri ilkbahar ve yaz aylarında tercih edilirken, yün ihraç fazlası örgü ipleri ise sonbahar ve kış aylarında kullanılmaktadır. Şık ve estetik örgülerin yapılabileceği ihraç fazlası örgü iplerinin oldukça geniş renk skalası bulunmaktadır. En çok tercih edilen renkler arasında; beyaz, siyah, gri, kahverengi, bordo, mavi, yeşil, krem, sarı ve pembe bulunmaktadır. İki renkten oluşan örgü ipleri ile kırçıllı örgü ipleri ile de birbirinden şık örgüler yapılabilmektedir. 

3.İhraç Fazlası İp Nereden Alınır?

İhraç fazlası örgü ipleri, üretici firmaların gerektiğinden fazla üretim yapması sonucunda satışa sunulan ip çeşitleridir. İhraç fazlası örgü iplerinin farklı renkleri, kalınlıkları ve markaları piyasada mevcuttur. İhraç fazlası örgü ipleri, örgü malzemeleri satışının yapıldığı tuhafiye dükkanlarından kolaylıkla bulunabilmektedir. Örgü malzemeleri satışının yapıldığı markaların resmi internet siteleri üzerinden de ihraç fazlası örgü ipi çeşitleri temin edilebilmektedir. İhraç fazlası ipler genellikle 3’lü, 5’li veya 10’lu yumaklar halinde satılmaktadır. Yumak gramajlarına göre ihraç fazlası ip fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Toptan satın alımlar ve çoklu paketler daha avantajlı olmaktadır. İhraç fazlası iplerde online satışlarda kampanyalar yapılabilmektedir. Kampanya dönemlerinde ihraç fazlası ip çeşitleri, alınabilecek en uygun fiyatlara satın alınabilmektedir.