UŞAK HABERLERİ / BÖLGE HABERİ

🚨 Uşak'ta polise hain pusu! Aile içi şiddet ihbarına giden polislerimize pompalı tüfekle ateş açıldı.

👮‍♂️ Saldırıda 1'i ağır 2 polisimiz yaralandı. Ağır yaralı polisimiz İzmir'e sevk edildi.

🚁 Kaçan saldırgan, Özel Harekât polislerinin dron destekli ve 3 saat süren nefes kesen operasyonuyla kıskıvrak yakalandı.

👇 Olayın perde arkası ve Uşak Valisi'nin açıklamaları sitemizde:

Uşak'ta İhbara Giden Polislere 'Pompalı' Pusu: 1'i Ağır 2 Polis Yaralı!..

Uşak’ın Ulubey ilçesinde aile içi şiddet ihbarına giden polis ekipleri, şüphelinin pompalı tüfekli saldırısına uğradı. Yakın mesafeden açılan ateş sonucu 1'i ağır 2 polis memuru yaralandı. Olay yerinden kaçan ve saklandığı metruk binadan ateş etmeye devam eden saldırgan, Özel Harekât polislerinin 3 saatlik nefes kesen operasyonuyla gözaltına alındı.

Komşu ilimiz Uşak, hareketli ve gerilim dolu saatlere sahne oldu. Ulubey ilçesinde görevini ifa eden emniyet güçlerine yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırı, hem Uşak'ta hem de bölgede büyük üzüntü ve tepkiyle karşılandı.

Bahçeye Gizlenip Yakın Mesafeden Ateş Açtı

Olay, Ulubey ilçesine bağlı Dilaver Mahallesi Kurtuluş Caddesi’nde meydana geldi. Bölgeden gelen "aile içi şiddet ve kavga" ihbarı üzerine adrese intikal eden polis ekipleri, eve ulaşmak üzereyken bahçeye pusu kuran şüphelinin pompalı tüfekle saldırısına uğradı.

Yakın mesafeden art arda açılan ateş sonucu iki polis memurumuzı kanlar içinde kalarak yaralandı. Silah sesleri üzerine bölgeye çok sayıda takviye polis ekibi ve 112 Acil Sağlık birimi sevk edildi.

Ağır Yaralı Polis İzmir'e Sevk Edildi

Sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan yaralı polislerden birinin durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Durumu ağır olan polis memuru, daha ileri tetkik ve tedavi için acil olarak İzmir'e sevk edildi. Bacağından yaralanan diğer polis memuru ise tedavisinin ardından taburcu edilerek evinde istirahate çekildi.

Nefes Kesen Özel Harekât Operasyonu

Silahlı saldırının ardından kimliği E.R. (40) olarak tespit edilen şüpheli, olay yerinden kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Emniyet güçleri, ilçe genelinde dron destekli geniş çaplı bir insan avı başlattı.

Şüphelinin ilçe merkezindeki metruk bir binada saklandığının tespit edilmesi üzerine bölge abluka altına alındı. Teslim ol çağrılarına yeniden ateş açarak karşılık veren saldırgan için bölgeye Özel Harekât (PÖH) ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren gerilimli bekleyiş ve titiz ikna çalışmaları sonucunda saldırgan E.R., silahıyla birlikte teslim olarak gözaltına alındı.

Uşak Valisi Kartal'dan İlk Açıklama

Olayın ardından Ulubey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yetkililerden bilgi alan Uşak Valisi Serdar Kartal, yaşanan menfur saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Kartal, şunları kaydetti:

"Aile içi şiddet şikayetine giden polis arkadaşlarımıza bir saldırgan tarafından pompalı tüfekle yakın mesafeden ateş açıldı. Bir polisimizin durumu biraz ağır olduğu için onu İzmir’e sevk ettik. Diğer arkadaşımız taburcu edildi, evinde istirahat halinde. Saldırgan şahıs özel harekat ekiplerimiz tarafından ikna edilerek sağ olarak ele geçirildi. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturmamız devam ediyor."


Balkondan düşen Alzaymır hastası hayatını kaybetti
Balkondan düşen Alzaymır hastası hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

#Uşak #Ulubey #PoliseSaldırı #Asayiş #ÖzelHarekat #Sondakika #Gündem #Afyonhaber

Kaynak: AFYONHABER.COM HABER MERKEZİ