Prof. Dr. Veysel Eroğlu Spor Salonu’nun eksikleri nedeniyle maçların Afyon’dan alındığını üzülerek öğrendiğini aktaran MHP İGM Grup Başkan Vekili Haydar Serdaroğlu, “Bakıldığı zaman aman aman giderilmeyecek eksikliklerin olmadığını görüyoruz” dedi

Konuşmasına Dinar depreminde hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı dileyerek başlayan MHP İGM Grup Başkan Vekili Haydar Serdaroğlu, “Yeni salonda maçların oynanması hakkında eksikliklerin giderilmediği konusunda daha önce federasyondan gelen yetkililerin orada 5-6 maddelik eksik tespit etmiş olmalarına rağmen bu geçen süre zarfında bu eksiklerin giderilmediği görülmekte. Afyonumuzun tanıtımına çok ciddi katkı sağlayacağına inandığım, Cumhurbaşkanlığı Kadınlar Kupası’nın Afyon’da oynanması gerekiyordu. Fakat bu eksiklikler giderilmediği için Fenerbahçe ve Hatay Büyükşehir Belediyespor arasında oynanacak maçın başka bir şehre alındığı üzülerek öğrenmiş bulunmaktayım. Ayrıca 5 Ekim’de oynanacak olan Afyon Belediyespor-BAhçeşehir Koleji maçının da deplasmanaalındığını. Bakıldığı zaman aman aman giderilmeyecek eksikliklerin olmadığını görüyoruz. Nedir bunlar, lambaların maç oynatılması için müsait olmaması; özellikle canlı yayınlarda ışıklar yetersiz geldiği için. İkincisi, rakip seyircilerin dışarıdan giriş yapmalarını sağlayacak, bir kapının olmaması. Üçüncüsü rakip seyircilerin bay ve bayanların kullanacağı tuvaletlerin bulunmaması en büyük eksiklik. Belki var diyecekler ama soyunma odasından bozma tuvalet var ama çok yetersiz. Dördüncüsü, potaların yedek panyasınınolmaması; çember duvarının yedeğinin olmaması. En büyük sıkıntı ise jeneratörün UBS sistemine uygun olmaması. Yani elektrikler kesildiğinde jeneratör otomatik olarak devreye girmiyor. El ile manuel olarak devreye alacaksın bu da en az 45 saniyelik bir gecikmeye neden oluyor. Bu da tabi maçın canlı yayın yapıldığı esnada ciddi sıkıntılar yaratabilecek. Burada bizim tavsiyemiz potaların komple FİBA yönetmeliğine uygun olarak yeniden alınması ve o eksikliklerin giderilmesini sayın yetkililerimizden talep ediyoruz.” dedi.

İmaret Camii bahçesinde tuvaletleri konusunda yapılan yanlış yer seçiminin Milletvekilleri sayesinde aşıldığını söyleyen Serdaroğlu, “Burada meclis huzurunda Sayın yetkililerimize çok teşekkür ediyorum. Aynı hassasiyeti bu spor salonunun eksiklerinin giderilmesi için de göstereceklerine hiçbir şüphem yok.” ifadesine yer verdi.