31 Mart yerel seçimlerinin ardından Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

Yerel seçimlerin ardından Afyonkarahisar’da İl Genel Meclisi (İGM) ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı Meclisin en yaşlı üyesi İbrahim Akkaya’nın başkanlığında başladı. İGM salonunda süren toplantıda İGM yeni başkanı belirlendi.

Demokrasilerde halkın üstünde bir güç yok

İl Genel Meclisi Başkanlığına üyelerin alkışlarıyla oturan Başkan Çoban, tüm üyeleri hayırlı uğurlu olsun dileklerinde bulundu. Allah tüm İGM üyelerine hayırlı hizmetler nasip etmesini dileyen Başkan Çoban şöyle konuştu; “Demokrasilerde halkın üstünde bir güç yok. Seçimler hayırlı olsun. Tüm dünyada huzur barış hakim olsun. Aç insan kalmasın. Afyonun 50 İGM üyelerimize Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin. Sizlerin oyları ile buraya geldik. Hep beraber bir takım ruhu ile hareket edeceğiz.”

Ben parti rozeti takmam

Başkan Çoban, kendisinin hiçbir zaman parti rozeti takmadığını ve her zaman Türk bayrağı rozeti taktığını ifade ederek, tüm üyelerle birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını söyledi. Çoban şöyle devam etti; “Beni belediye başkanlığı süresince tanıyorsunuz. Biz MHP ile daha önce rakiptik. Afyonkarahisar milliyetçi muhafazakâr bir şehir. Bu yüzden daha önce MHP ile rakiptik. Ben parti rozeti takmam. Türk bayrağı rozeti takarım. Seçildiğim gün siyasi partiler benim için fark etmiyor. Cumhuriyet Halk Partili, Büyük Birlik Partili de İYİ Partili de bu ülkeyi seviyor. Bu vatan aşkı onlarda da var. Bu yüzden herkes ile en güzel şekilde, birlik beraberlik içerisinde çalışacağız. Ben belediye başkanlığımda hiçbir kararı oy çokluğu ile almadık. Anlaşamadığımız hiçbir konuyu meclise getirmedik. Her karar oy birliği ile çıktı. Buda bizim insanlarımıza verdiğimiz değerin bir göstergesiydi. Demokrasinin üstünlüğüne olan inancımızdı.” Başkan Çoban’ın açıklamalarının ardından toplantı tüm üyelerin kendisini tanıtmasıyla devam etti. Öte yandan toplantıda kürsüye gelen İyi Parti’li üye Hasan Ulusoy MHP saflarına geçtiğini duyurdu.



Mehmet Karakaş / TÜRKELİ Gazetesi