Afyonkarahisar’da yüzde 84’lük bir yeşil alana sahip olan İhlas Evleri 1. Etap projesinin temeli atıldı. Huzurlu İnşaat, Türkiye genelinde sürdürdüğü inşaat çalışmaları kapsamında, Afyonkarahisar’da birinci etap projesinin temelini attı. Ali İhsan Paşa Mahallesi’nde Şuhut yolu üzerinde başlayan projenin temel atma törenine, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, İhlas Pazarlama Afyonkarahisar Bölge Temsilcisi Süleyman Bilir, İhlas Pazarlama Kütahya Bölge Temsilcisi Ahmet Aksungur, İhlas Pazarlama ve Huzurlu İnşaat çalışanları ve daire sahipleri katıldı. İhlas Evleri Afyon 1. Etap Projesi’nin hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Türkiye çapında özellikle büyük kentlerde inşaatlar yapan şirketlerden bir tanesinin ilk kez Afyonkarahisar’da yatırıma başladığını söyledi. İnşaat alanına girerken duvarların dikkatini çektiğini söyleyen Çoban, şöyle konuştu: “Duvarlar hem kalıp sistemi hem de kalınlığı ile dikkatimi çekti. Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Beye, ‘Saray duvarı mı yapıyorsunuz? Buradaki insanlar korunmaya muhtaçlar mı
acaba?’ dedim. Gerçekten 8 katlı bir binanın temeliymiş gibi bir duvar yapılmış. Duvara bu özeni gösteren Huzurlu İnşaat mutlaka inşaatın hem temeline hem kabasına hem de inşallah ince işçiliğine de gereken ilgiyi gösterecektir”
Huzurlu İnşaat’ın ilk temeli olduğunu mutlaka arkasının da geleceğini bildiren Çoban, şöyle konuştu: “Şirket yetkilileri de bu düşünceyi izah etmiştir. Özellikle İhlas ailesine, İhlas ailesinin başında olan değerli büyüğümüze başarılar diliyorum. Değerli büyüğümüze sağlık afiyet diliyorum. Onun ne derece uğraş verdiğini bilenlerdenim. Allah kendisine sağlık ve uzun ömür versin. Niyetinin devamını da kendilerine nasip etsin. Huzurlu inşaat ilimize hayırlı olsun”
Huzurlu İnşaat Genel Müdürü Bayram Bıyıklı, Afyonkarahisar’da başarılı işlere imza attıklarını söyledi. Afyonkarahisar’da proje yapmalarının nedenlerinden bir tanesinin de kalite ihtiyacından kaynaklandığını belirten Bıyıklı, projeye de Afyonkarahisarlıların büyük ilgi gösterdiğini kaydetti. Afyonkarahisar’daki müteahhitlerin büyük daire yaptığını ancak küçük daire ihtiyacı olan insanların ise çok fazla düşünülmediğini söyleyen Bıyıklı, bunun için de 2+1 dairelere önem verdiklerini söyledi. Henüz temeli
atılmadan gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getiren Bıyıklı, dairelerin yüzde 30’unun satıldığını kaydetti.
Bu projenin Afyonkarahisar’da ilk proje olduğunu anlatan Bıyıklı, sözlerine şöyle devam etti: “Bizim projemiz yüzde 84 yeşil alanı kapsıyor. Burada yapılan binalar, genelde yan yanadır, 5 metre mesafelidir. Ama bizim binaların arasında 30 metre mesafe var. Bizim buradan daire alanlar sadece daire almış olmuyor, villa almış oluyor. Burası villa arazisine yapıldı. Biz villa arazisine konut yaptık. Yüksek kat istedik yüksek kat için çok emek verdik. Bir sene büyük gibi zaman sarf ettik.” Her şeyi kanunlara
uygun yaptıklarını anlatan Bıyıklı, şöyle konuştu: “Bu proje tabiri caizse süper bir projedir. Çünkü temelimiz 60 santim beton 60 santim demir, bunun manası şu; 5 katın demirini ve betonu biz sadece bu binaların altında atıyoruz. Bu çok önemli. Çünkü her katta 12 santim beton var. Bu kalite bir numara. Japonya’da 8 büyüklüğünde deprem olur ancak ölen olmaz. Sebep ise binalar sağlamdır. Deprem değil insanları evler öldürür.
Afyonkarahisar da deprem bölgesi. Ancak biz, bunun için, her yönü ile kaliteli çalışıyoruz, işimizi sağlam yapıyoruz.” Temel atma töreninde İhlas Pazarlama Afyonkarahisar Bölge Temsilcisi Süleyman Bilir ile İhlas Pazarlama Kütahya Bölge Temsilcisi Ahmet Aksungur da birer konuşma yaparak projenin Afyonkarahisar’a hayırlı olmasını dilediler. Konuşmaların ardından kurban kesilerek temel atımı gerçekleştirildi.