Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde bulunan Hüdai Kaplıcası’ndaki apart daireler, kür merkezi, çamur banyoları ve umumi banyoların Belediye Meclisi’nin aldığı kararla ihale yoluyla kiraya verileceği bildirildi. Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol, daha önce otelleri kiraya verdiklerini belirterek, Kaplıca İşletme Müdürlüğü bünyesinde bulunan diğer iştiraklerin de bütün olarak kiraya verileceğini kaydetti.
Belediyelerin görevinin işletmecilik değil, vatandaşa hizmet etmek olduğunu ifade eden Elibol, şu ifadelere yer verdi: “Daha önce belediyemize ait iki oteli 10 yıllığına kiraya verdik. Komşu ilçelerimizde ve ülke genelinde bu tür iştiraklerin özelleştirildiğini görmekteyiz. Kaplıcaya gelen misafirlerimizin özel sektörün profesyonel işletmeciliğiyle daha iyi hizmet alacaktır. Bu Hüdai Kaplıcası ve ilçemizin adını daha iyi yerlere getirecektir. İşletme bünyemizde bulunan bir çok apart dairenin ve umumi hamamların tadilata ihtiyacı var. Günümüzde çoğalan özel sektörlere ait termal tesislerle tur, fiyat ve reklam olarak rekabet etme şansımız az. Çünkü belediye işletmesinde olduğunda resmi prosedürler rekabet şansımızı düşürüyor.”
İşletme bünyesindeki iştiraklerin bütün olarak bir firmaya ihale yoluyla kiraya verileceğini duyuran Elibol, “Bu iştiraklerimiz kiralandığında kaplıcaya gelen misafirlerimize sunulan hizmet kalitesi daha da yükselecektir. Belediye Meclisi bu iştiraklerin kiralanması kararını almıştır ve mayıs ayı içerisinde ihaleye çıkacağız. Buradan elde ettiğimiz gelirle yıllardır mağdur olan esnafımıza olan borçlarımız ödeyeceğiz. Tüm yatırımcıları bu ihaleye katılmaya Termal Turizm’de ülkemizin en çok yükselen değeri Hüdai Kaplıcası’na davet ediyorum” dedi.