Hosting, yani web hosting, bir web sitesinin hizmet ve bakımı dahil tüm işlerini yapmaya verilen addır. Web sitesi e-postası da barındırma alanında barındırılır. Barındırma sağlayıcıları, web sitelerinin dosyalarını depolaması için web sunucularında belirli bir konum tahsis eder. Bu dosyalar resim veya videoların yanı sıra HTML, CSS, PHP, ASP, ASP.net ve js formatlarını içerebilir. Ziyaret ettiğiniz web siteleri tüm dosyalarla yapılır. 

Sunucuda web sitenize ayrılan alan miktarı, tamamen satın aldığınız hosting türüne bağlıdır. Hosting  türleri kullanılan teknolojinin türüne, sağlanan yönetim düzeyine ve sağlanan ek hizmetlere göre değişir. 

Web Hosting

İnternette olmak istiyorsanız güvendiğiniz bir hosting almakçok önemlidir. Bugün neredeyse yüzlerce farklı hosting hizmeti vardır. Farklı planlar ve sınırsız seçenekler sunan bu hizmetler, aynı zamanda farklı firmalar için özelleşmiştir. Seçeceğiniz paketler tamamen site ile ne yapmak istediğinize ve bütçenize bağlı olacaktır. Doğru hosting planını seçmek için yeterince zaman harcamalısınız. Size sağlanacak araçlar ve kaynaklar sayesinde ihtiyacınız olan web sitesini daha hızlı, eksiksiz ve güvenilir bir şekilde hazırlayarak ziyaretçilerinize açabileceksiniz. Hele ki günümüzde pek çok işletmenin sadece online olarak faaliyet gösterdiğini düşünürsek, hosting konusunda doğru paketleri veya hizmetleri seçmenin önemini anlayabilirsiniz. Sitenizde bir sorun olursa bir an için bile potansiyel müşteriler sizi beklemeden bir sonraki alternatife geçecektir. Bu nedenle tamamen işlevsel bir web sitesine sahip olmak çok önemlidir. Ucuz hosting siteleri aramak yerine Natro’nun sağladığı hizmetlere göz atabilirsiniz. 10 kata kadar daha hızlı erişim sağlayarak web sitenize oldukça hızlı bir şekilde ulaşılmasını sağlar.

WordPress Hosting

Wordpress hosting, Wordpress kullanarak web sitesi açmak isteyen kişilerin web sayfalarını ve web sitesi verilerini sakladığı hosting hizmetine verilen isimdir. Genel olarak, WordPress yazılımı için özel olarak optimize edilmiş hostingdir. Bu alanda yeni olan web sitesi kurucuları için kolay bir başlangıç ​​sağlar ve deneyimli kullanıcılar için ise esnek kullanım kolaylığı ve hızlı geliştirme sunar. Web sitenizi zenginleştirmek için pek çok eklenti, kullanıma hazır olan web sitesi dizaynları ve tüm içeriği oldukça basit bir arayüz ile yönetme yeteneği sağlayan WordPress, web sitesini hızlı ve pratik bir şekilde yönetmek isteyenler için oldukça iyi bir çözümdür. Web siteniz için bir barındırma hizmeti seçmenin en iyi yolu, bu beş önemli faktörden geçer: 

● Hız: Sunucu yükleme süresi 300ms'den az olmalıdır. 

● Kullanılabilirlik: Güvenilir bir barındırma hizmeti minimum düzeyde kullanılabilirliğe sahip olmalıdır. 

● Müşteri Hizmetleri: WordPress ile ilgili sorular için size teknik destek sağlayacaktır. 

● Paranın karşılığı: Hosting sağlayıcıları çok benzer özellikler sunar, bu nedenle hiç kimse diğerinden 2x-3x daha fazla ücret talep edemez. Ücretsiz alan adı, destek, ücretsiz SSL, CDN vb. seçimi etkileyen özelliklerdir.

● İhtiyaçlarınız: Hosting, şirketinizin büyüklüğüne uygun fonksiyonlara sahip olmalıdır.

E-Ticaret Hosting

E-ticaret hosting, web sitesinde ürün satacak kişilerin ihtiyaçlarını karşılamak için ortaya çıkmış bir hosting türüdür. Bu hosting seçeneği, normal seçeneklerden farklı işlevlere ve özelliklere sahiptir. Bu özellikler, bir işletmenin internette satış yapması veya kullanıcı bilgilerini toplaması için gereklidir. Ayrıca SSL sertifikalarına sahip ticari siteler, ödeme işleme yöntemleri, alışveriş sepeti yazılımı ve daha fazlası. 

Firmaların güvenlik ve alışveriş özelliklerinin yanı sıra ürünlerini internet üzerinden satmak için farklı noktaları bulunmaktadır. Çevrimiçi kataloglar, envanter takibi ve yönetimi veya sayfa tasarımı gibi şeyler bunlardan bazılarıdır. Kısacası, e-ticaret barındırma kullanıcılarının web barındırma kullanıcılarından farklı ihtiyaçları vardır ve bu ihtiyaçları karşılamak için e-ticaret hosting hizmetleri geliştirilmiştir.  

İnternette kötü niyetli kişiler tarafından birçok web sitesi saldırısı var. Özellikle e-ticaret işletmeleri, şirket bilgilerinin yanı sıra kullanıcı bilgilerinin de ifşa olma olasılığı nedeniyle bu tür saldırılardan daha fazla etkilenmektedir. Bu nedenle e-ticaret sitenizin güvenli bir host üzerinde olması önemlidir. Bir hosting firması ile çalışmadan önce ne tür güvenlik önlemleri aldıklarını bilmek çok önemlidir. Güvenlik önlemlerinin eksikliği işinize çok pahalıya mal olabilir ve itibarınızı ciddi şekilde zedeleyebilir. Bu gibi durumları önlemek için hosting satın al seçeneğini değerlendirmeniz önerilir.

Mail Hosting

Tüm organize işletmeler, web sitelerini barındırmak için bir hosting hizmetine sahip olmalıdır. Kurumsal posta arşivleme, şirketin iç ve dış iletişiminde yoğun olarak kullandığı e-posta hizmetine özel olarak sağlanan bir arşivleme hizmetidir. 

Şirkette en alt kademeden en üst kademeye kadar her çalışanın adına özel bir posta adresi belirlemek mümkündür. [email protected] olarak düzenlenen adres uzantısı bir iş formu sunum kuralıdır. Genel posta sunucusu, amatör bir his vererek daha özel kullanım için genel halka sunulur. Meslek hayatında e-posta için özel adres yerine şirket adresi kullanmak gerekli ve önemlidir. 

Evden çalışma sistemlerinin yaygınlaşması ile öne çıkan e-posta iletişimi, kurumsal bir e-posta hosting hizmeti kurmayı bir zorunluluk haline getirmektedir. İsim abonelikleri ve hosting planlarını bir arada sunan firmalardan e-mail hosting alma seçeneğiniz var. Ancak bazı paketler sadece iç iletişim için sunulduğundan hizmet yelpazesine dikkat etmelisiniz. 

Web sitenizden veya dış kaynaklardan gelen e-posta trafiğini yöneten, periyodik yedeklemeler yapan ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip bir altyapı kullanmanız önerilir. Şirketin hizmet ve satışa sunduğu ürünleri geliştirmek için müşteri geri bildirimleri dikkate alınmalıdır. Web sitesi ziyaretçilerinden veya müşterilerden gelen tüketici incelemeleri, öneri ve şikayetleri, geliştirmenin en temel ihtiyaçları arasındadır.

En Uygun Hosting Fiyatları Natro’da!

Hosting fiyatları istenilen hizmete göre çeşitlilik gösterebilir. Hosting satın almak gibi bir düşünceniz varsa, Natro’nun son teknoloji ve güçlü donanımlardan oluşan, tamamı yedekli sunucu altyapısı ile web sitenizi anında hazır hale getirebilirsiniz.