Eskişehir AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Av.Vahap Ata ve beraberinde ki heyetle Afyonkarahisar’da ki AFJET projesiyle ısınan konutları ve termal tesisleri incelediler. Başkan Vahap Ata ve beraberindeki heyet, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı da ziyaret ederek yapılan projeler hakkında bilgi aldılar.
Son teknoloji borular sayesinde termal suyu kaynağından alarak konutları ısıttıklarını söyleyen Başkan Çoban, “Özel yalıtımlı borular sayesinde 15 kilometre mesafeden sadece 1 derece ısı kaybı ile getirilen termal sular ile 12 bin 500 konutun ısıtılması sağlanıyor. Projeyle otellere de termal suyu veriyoruz, otellerin kendi sontajları ile değil, AFJET tarafından temin edilen termal suyu kullandırılıyorlar. Böylece termal su israfının önüne geçiyoruz” dedi.
AFJET projesinin şehrimizde de uygulanması halinde konutların termal su ile ısıtılabileceğini ve termal su israfının önüne geçilebileceğini belirten Tepebaşı İlçe Başkanı Vahap Ata, “Şehrimizde boşa akan bu termal sularla konutlarımız, işyerlerimiz, camilerimiz, okullarımız ve resmi kurumlarımız ısıtılabilirse doğalgaza, elektriğe ve kömüre verdiğimiz paralar ülkemizde kalır ve doğamızı kirletmemiş oluruz”dedi.
Vahap Ata özellikle Kızılinler bölgesinde açılacak yeni kuyularla daha yüksek derecede elde edilecek termal sularının özel yalıtımlı borularla kurulacak kapalı sistemle Tepebaşı ilçesindeki konutların ısıtılabileceğini vurgulayarak, “Bu sistemde suyun tekrar toprağa verilmesi ile yeraltındaki termal suyun eksilmeyeceğini ve böylece gelecek nesillere termal su gibi önemli bir değeri eksiltmeden bırakabileceğimizi sözlerine ekledi.