Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nda eğitim alan 9 bin 366 kursiyerin hazırladığı eserler halkın beğenisine sunuldu. Sergi dört gün boyunca açık olacak. Afyonkarahisar’da Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından açılan yıl sonu sergisi halkın beğenisine sunuldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde açılan sergi öncesinde halk oyunları gösterileri yer aldı. Sergi açılışında konuşan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Emin Ekici, yaygın eğitim çalışmalarının Türkiye’nin sosyo kültürel olarak kalınmasında Türk insanına has değerlerin yaşatılmasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Aile ilişkileri ve küçük işletmelerin Türkiye ekonomisine olan katkısının yadsınamayacağını dile getiren Ekici, “Yeniden yapılandırma ile hayat boyu öğrenme kapsamında gerçekleştirdiğimiz ve zamana bağlı olmaksızın başta okuma-yazma olmak üzere çeşitli alanlarda açılmış kurslarda görev yapan tüm yönetici arkadaşlarım ile kadrolu kadrosuz öğretmenlerimiz ile kursiyerlerimize teşekkür ediyorum” dedi.
“YAPILAN ÇALIŞMALARDAN MUTLU VE GURURLUYUZ”
Halk Eğitimi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Metin Aygök ise, kursların, halkın bilinçlenmesi, eğitilmesi yönünde ve bunun yanında halkın günlük hayatın olağan işlerinden ayrılarak farklı alanlarda uğraş alanı edinip, sosyalleşmelerine yardımcı olduğunu söyledi. Yapılan bu çalışmalardan mutlu ve gururlu olduklarını dile getiren Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Aygök, “Çalışmalara başlamadan önce köy ve kasabalarımızda buna dahil olmak üzere Afyonkarahisar’ımızın en ücra köşelerinde yaşayan halkımıza bu eğitimleri vermeyi Halk Eğitim’ce bir borç bildik. Bu sergiler Halk Eğitim bünyesince ister idari personel, isterse de kurs öğretmenlerimiz olsun bir yıl boyunca verilen emeğin bir karşılığı bir meyvesidir” dedi.
9 BİN 366 KURSİYERE HİZMET VERİLDİ
Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 2011-2012 eğitim öğretim yılında 506 adet kursun açıldığını aktaran Aygök, 9 bin 366 kursiyere de hizmet verdiklerini kaydetti. Aygök, kursların açılmasında iş birliğinde oldukları kurum amirlerine, dernek ve sivil toplum örgütlerine de teşekkür etti.
Aygök, kursiyerlerin çalışmalarının bir süre önce Rize Bölgesel Halk Eğitim Sergisi’nde tanıtıldığını dile getirerek, okulun diğer çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı.
Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin 22 Haziran 2012’ye kadar açık olacağı belirtildi.