Sandıklı Belediye Başkanı ve aynı zamanda Sandıklı Belediyespor Onursal Başkanlık görevini sürdüren İsmail Elibol Odak’ın sorularını yanıtladı. Elibol hedeflerinin 3 senede 3 defa bir üst lige çıkarak bir rekor kırmak olduğunu vurguladı.
Aynı zamanda Sandıklı Belediyespor Onursal Başkanlığını yapan Sandıklı Belediye Başkanı İsmail Elibol spor faaliyetlerini severek ve isteyerek yaptıklarını belirtti. Elibol ODAK Gazetesine yaptığı özel açıklamada şunları söyledi.
Elibol: Rekor kırmak istiyoruz
Biz bu işe gönül verdik ve severek yapıyoruz. İstemek başarmanın yarısıdır. Belediye olarak sosyal ve kültürel faaliyet içerisinde spor en önemlilerinden biridir. Voleybol ve futbol alt yapımızı oturtmaya çalışıyoruz. Voleybolda ve futbolda profesyonel takımlarımız var. Görevim devam ettiği sürece spor camiasına yardım edeceğim. Hedefim futbolda Tavşanlı Linyitspor’un rekorunu egale etmektir. Yani 3 senede 3 defa bir üst lige çıkarmaktır. Sporda maddi desteği elimizden geldiği kadar yapmaya çalışıyoruz. Sandıklı insanından takımın manevi desteğe ihtiyaç duyduğu anda yanlarında olmalarını istiyorum. Bu takımlar Sandıklı’nın takımıdır İsmail Elibol ya da belediyenin takımı değildir
Futbol tanıtıma katkı sağlayacak
Sandıklı ilçesi ne kadar termal kent olarak tanınıyorsa o kadar da futbol kenti olarak tanınmasını istiyoruz. Söz konusu Sandıklı ise Sandıklıspor’da bütün vatandaş tarafından destek görmelidir. Güzel bir takımımız varken tarihimizde hiç yaşanmamış bir 2.lig neden olmasın. Sandıklımızı tanımayan birçok insanımız sporla birlikte tanımaya başladı.
Spora siyaseti karıştırmayalım
Spora siyasetin karıştırılmamasını rica ediyorum. Herkesin siyasi görüşüne saygı duyuyorum. Maça gelen Sporu seven taraftarlara da saygı duyulmasını istiyorum. Spora yapılan yatırımların boş yatırımlar olarak gösterilmesini hem anlamsız hem de art niyetli buluyorum.Kişiler sporu sevmek zorunda değil ama sporu seven insanlara da saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Sporu da hiçbir zaman oy kapısı olarak görmedim. Bu anlayışı da benimsemeye çalışan Sandıklıspor muhalifleriniSandıklıspor yönetiminde görev almaya davet ediyorum. Üzüntüler ve sevinçler paylaştıkça güzeldir.
Kişilik ve karakterleri çok düzgün kendini yetiştirmiş teknik heyet ve sporculardan kurulutakımın Sandıklıyı 2. Lige çıkaracağından şüphem yoktur. Keşke imkanlarımız daha iyi olsa da Sandıklımızı Bank Asya ligine çıkarabilsek.
Afyonspor’la dostluğumuz daimi olacaktır
Afyonkarahisar camiasını çok seviyoruz ve saygı duyuyoruz ama içinde bulunduğu bu maddi sıkıntıya da çok üzülüyoruz. Sloganımız ‘SandıklıAfyon’ dur. Afyonspor’un geçmiş yıllarda aldığı başarıları gururla takip ettik ve kendimize örnek aldık. Yapılan iyi ve olumsuz durumlardan kendimize ders çıkardık. Son günlerde kamoyun’daAfyonspor’dan transfer edilen Aziz ile ilgili gerçek bilgiler edinilmeden açıklamalar yapılmaktadır. Bizim Afyonspor ile olan dostluğumuz ve kardeşliğimiz daimi olacaktır. Taraftarlarının ve gönül verenlerinin daima yanındayız.
Aziz Hatay Tarsus ve Aydın’ın transfer listesindeydi
Aziz Afyonsporun grubunda mücadele eden Hatay Tarsus ve Aydın sporun transfer listesindeydi. Takımla bağlarını koparan Aziz devre arasında bu üç kulüpten birine gidecekti. Aziz’in bonservisi Bandırma sporda olduğundan Bandırma spor Aziz’in bonservisini bu 3 kulüpten birine verecekti. Biz Afyonsporlu yöneticilerden idarecilerden ve Başkan’dan bizzat izin alarak Aziz’in bu 3 takıma değil de Sandıklıspor’a gelmesini istedik.
Aziz tercihini Sandıklı’dan yana kullandı
Aziz için Bandırmaspor ve Afyonspor’a ayrı ayrı 10 bin TL kira bedeli ödedik. Aziz de kulüple bağlarını kopardıktan sonra tercihini Sandıklıspor’dan yana kullanmıştır. Afyonspor ve Sandıklıspor kardeş takımdır. Afyonspor bize büyük bir jest yaparak başka takıma gitmektense Aziz’in Sandıklıspora gelmesini uygun gördü. Ben Sandıklıspor’un ve Afyonspor’un karşı karşıya getirilmesine müsaade etmem. Afyonspor yöneticileri de etmez. Kamuoyunda siyaseti de bu işin içine katmak isteyen bazı çevrelerin yaklaşımlarını hoş bulmuyorum.
Barış Şeker’e ve yönetimine teşekkür ederiz
Sandıklıspor Sandıklı’da ticari anlamda öne gelen çok değerli iş adamlarımızı yönetimine alarak güçlü bir ekip kurduk. Başta başkanımız Barış Şeker’e ve yönetimine bizlere sağladıkları destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.
Afyonspor bugünkü duruma bakıp aldanmasın
Afyonspor’a başarılar dilerim. İnşallah bu zor durumdan başarı ile çıkar. Temenni ve duam onlarladır. Afyonspor’da da çok moral bozacak bir durum yok. 7. sıradaki takımla arasında sadece 7 puan fark var ve kaybedilmiş bir şey yok. Afyonspor’un bugünkü durumuna bakıp kimse aldanmasın her şey değişebilir. Yapılan transferlerin takıma uyum sağlamasıyla birlikte Afyonspor daha iyi yerlere gelecektir inancım tamdır.
“Sandıklıspor çıktığı gibi düşer” dediler
Sandıklı bir ilçe takımı olarak birçok il takımı ve liglerin gediklisi olmuş bir çok köprü takımla mücadele etmektedir. Sandıklısporumuza hiçbir sonuç tanınmazken ve hatta çıktığı gibi düşerler derken gerek futbolda gerekse voleybolda takımlarımız 2. Lig yolunda şampiyonluğa oynamaları Sandıklıspor için bir başarıdır. Futbolda ve voleybolda yapılan basit hatalardan ders alarak 2. Yarıya daha iyi hazırlanıp daha iyi maçlar izletmek istiyoruz. Herkes bize inanmaya güvenmeye ve izlemeye devam etsin.