Afyonkarahisar’a bağlı Bolvadin ilçesi Ticaret Borsası Başkanı ve eğitime yaptığı yardımlarla tanınan hayırsever Ceylan Emet tarafından yaptırılan 16 derslikli Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi inşaatının devam ettiği belirtildi. Bolvadin Sağlık Meslek Lisesinin üst kısmında eğitime başlayan Fen Lisesine bu yıl 104 öğrenci kayıt yaptırarak eğitim öğretime başladı. Daha önce iki ilköğretim okulu, iki cami, bir Kur’an Kursu yaptıran Emet’in yapımını üstlendiği Fen Lisesi binasının 2 milyon 400 bin liraya malolacağı belirtildi. Bolvadin Ayfer-Ceylan Emet Fen Lisesi Müdürü Derviş Özçal’la birlikte Emet’i işyerinde ziyaret eden öğrenciler, eğitim ve öğretime yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ederek getirdikleri çiçeği takdim etti. Öğrencileri karşısında gören Emet de ziyaretten duyduğu memnunuyeti dile getirirken duygulu anlar yaşadı.
Bolvadin’in en fakir ailelerinden birinin çocukları olduklarını, bu yüzden okuyamadığını anlatan Emet, yıllarca bunun ezikliği içerisinde yaşadığını söyledi.Öğrencilere öğüt veren Emet, şunları kaydetti;”İşte ve derste idare olmaz, planlı bir şekilde 15 saat çalışın,hafızasına güvenen daima yanılır,önce kontrol et sonra itimat et,işten artmaz dişten artar, işin hilesi dürüstlüktür,çalışın,çalışın, çalışın. Türkiye’nin neresinden gelirseniz gelin, beni bir veliniz gibi görün sizlerde bizim evlatlarımızsınız ben her zaman emrinizdeyim.”
En büyük hayalinin Bolvadin’e bir üniversite kurmak olduğunu söyleyen hayırsever iş adamı Ceylan Emet, Fen Lisesinin bitiminde yanına mutlaka Sosyal Bilimler Lisesi yapmak istediğini, Bolvadin’e hizmet etmek ve böylesine bir hayırda bulunmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Emet, “Dışarıdan kazandığımı kendi memleketimde değerlendiriyorum” diye konuştu. MÜCAHİT KUZU (İHA)