Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu, Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleri, Türk Kızılayı’nın işbirliği ve Afyon Eğitim Vakfı eşgüdümüyle önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki Afyonkarahisar hemşeri dernekleri, yeni tip koronavirüs salgını dolayısıyla kan stoklarının azalmasından yola çıkarak 01 – 31 Ekim tarihleri arasında kan bağışlayacak.

 

Afyonkarahisar Valiliği tarafından sürdürülen Afyonkarahisar Sevgi Yılı projesi çerçevesinde sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma ve yardımlaşma duyguları yeniden canlanıyor. Bu kapsamda, Afyonkarahisar hemşeri derneklerinin oluşturduğu Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu anlamlı bir etkinliğe imza atacak. Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu,  Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin destekleri, Türk Kızılayı’nın işbirliğinde, “Kan Ver Afyon” kampanyası düzenleyecek.

 

01-31 Ekim 2020 tarihleri arasında, Türkiye Afyonkarahisarlılar Platformu’nda yer alan hemşeri derneklerinin katılımıyla sürdürülecek olan kampanya çerçevesinde vatandaşlar, Kızılay’a kan vermeye teşvik edilecek ve bu konuda farkındalık oluşturulacak.

 

28 Eylül 2020, Pazartesi günü Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Bölge Müdürü Şerife Münire Burcu, İl Protokolü ve kampanya paydaşlarının katılımıyla kamuoyuna duyurulacak olan kampanya, Afyon Eğitim Vakfı eşgüdümünde yürütülecek.

 

KAN VERME İŞLEMİ HAKKINDA KISA BİR BİLGİ

Kan bağışı, 15 dakika süren bir işlemdir ve vatandaşlarımızın sağlığına olumsuz etki edecek herhangi bir şey yoktur. Kızılay kan merkezleri hastane değil, sağlıklı insanların geldikleri, 2 saatte bir dezenfektan uygulamasıyla temizlenen hijyenik ortamlardır. COVID-19 kan yoluyla da bulaşmıyor. Dolayısıyla endişelenecek bir durum da yoktur.

 

Türk Kızılay, pandeminin yol açtığı sosyal sorunların çözümüne ve sağlık çalışanlarına destek olurken diğer yandan da hastalığın tedavisi için çalışmaya devam ediyor.

.