AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nde portatif c kollu dijital röntgen cihazı hizmete girdi.rnAfyonkarahisar Devlet Hastanesi ameliyathanesinde portatif c kollu digital röntgen cihazının kurulumu gerçekleştirilerek ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde portatif c kollu dijital röntgen cihazı hizmete girdi.
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ameliyathanesinde portatif c kollu digital röntgen cihazının kurulumu gerçekleştirilerek hizmet vermeye başladığı bildirildi.
Afyonkarahisar Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Ayhan Erenoğlu, yeni alınan cihaz ile ilgili yaptığı açıklamada, hastaların ameliyat esnasında, dijital ortamda görüntüleri alınarak, çok daha özellikli ve ayrıntılı müdahalelerin kesin sonuçla yapılacağını bildirdi.
Alanında en son teknolojinin kullanıldığı skopi cihazının özellikle Gastroenteroloji de, ortopedi, beyin cerrahisi ve üroloji operasyonlarında kullanılacağını kaydetti.
Erenoğlu, ”Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinin 2 odasında hekimlerin emrinde 2 tane portatif dijital röntgen cihazı zaten mevcuttu. En son alınan son sistem cihazla birlikte toplam 3 skopi cihazı oldu. Amacımız, vakalardaki hata paylarını minimuma indirerek halkımıza en doğru, en güvenilir teşhis ve tedaviyi sunmaktır” ifadelerini kullandı.