Esnaf başkanlarından Burcu Köksal'a ziyaret Esnaf başkanlarından Burcu Köksal'a ziyaret

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın teşrifleriyle düzenlenen "Otizmli Bireyler ve Aileleri İçin Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Tanıtım Toplantısı"na katıldı. Toplantıda, otizmli bireyler ve aileleriyle bir araya gelindi. Program kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'a gelerek toplantıya katıldı.

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekilleri Ali Özkaya ve İbrahim Yurdunuseven, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Elmas Esra Ceceli, STK temsilcileri, otizmli bireyler ve aileleri de toplantıya katıldı. Kapımız Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarına Açık Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, toplantıda yaptığı konuşmada, dezavantajlı bireylerin ve ailelerinin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayarak, sivil toplum kuruluşları ile yakın iletişim halinde olduklarını ve onların sıkıntılarını çözmek için çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda ayrıca otizmli çocuklarla bir etkinlik yapıldı. Her Engelli Birey Bizim İçin Özeldir Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, otizmli bireylerin aileleriyle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu belirterek, otizmli bireylerin hayata ailelerinin sevgisi ve şefkatiyle tutunduğunu ifade etti.

Bakan Göktaş, engelliler için çalışmalar yaptıklarını ve her engelli bireyin önemli olduğunu vurgulayarak, otizmli bireyler ve aileleri için "Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Modeli"ni hayata geçireceklerini açıkladı. Bu modelle, otizmli çocuğu olan her aile için bir sosyal hizmet danışmanı görevlendirilecek ve ailelere destek verilecek. Her Aile İçin Bir Sosyal Hizmet Danışmanı Bakan Göktaş, otizmli bireylerin ihtiyaçlarına ve hizmetlere daha iyi ulaşmalarını sağlamak için ailelerle birlikte çalışacaklarını belirtti.

Ayrıca otizmli bireylere ve ailelerine psikososyal destek hizmeti ve sosyal yardım araçları da sunulacak. Bakan Göktaş, otizmli bireylerin yaygınlık oranının hızla arttığına dikkat çekerek, otizmli bireyler için "Ulusal Eylem Planı"nın sürdüğünü ve bu alanda birçok çalışma yaptıklarını söyledi. Günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile toplantı sona erdi.