Seçimde maddi destek alanlar, seçimden sonra onlara hizmet verecekler

Bu Pazar yapılacak olan Yerel seçimler öncesinde afyonhaber.com'un canlı yayın konuğu olan İYİ Parti Belediye Başkan adayı Alper Yağcı, rakip siyasi parti adayları ile Afyonkarahisar Belediyesi ile ilgili bazı eleştirilerde bulundu.

Şu anda sahada koli koli erzak paketi ve zarf dağıtanların kimlerden destek aldıklarını çok iyi bildiklerini söyleyen Alper Yağcı, bu gün desteğini aldıkları kişilere yarın hizmet etmek zorunda kalacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar Belediyesinin kendi yönetimlerinde şeffaf bir belediyecilik anlayışına kavuşacağını söyleyen Alper Yağcı; ' Afyonkarahisar'ın ne kadar borcu var, ne kadar geliri var, yapılan işlerin ihaleleri, işlerin başlangıç tarihi, bitiş tarihi nedir. Bunlarla ilgili harcanan bütçe nedir. Bunların hepsi şeffaf olacak. Ama şu anki belediye yönetimi bunları bir sır gibi saklıyor'dedi.

Biz hayali projeler yapmıyoruz

Alper Yağcı; 'Biz tüm projelerimizi açıklarken gerçekçi olduk. Hayali projeler üretip satmadık. Herkes belediye personeli maaşlarını açıkladı kafalarına göre. Ama biz önce bir inceledik, geliri, gideri sonra dedik ki, belediye çalışanlarımıza 35 bin lira maaş vereceğiz dedik. Bunu ilk söyleyen bizdik ama dersimizi çalışarak söyledik.'dedi.

Bin 100 civarında kaça işyeri var

Afyonkarahisar'da şu anda için bin 100 civarında kaçak işyerleri olduğunu belirten Alper Yağcı, bunların birçoğunun ise yabancılar olduğunu iddia etti. Yağcı; 'Sayıştay raporuna baktığımızda durum vahim. Denetim ve kontrolü yapmazsanız, kaçak işyerlerini kapatmazsanız, vergi almazsanız bir çok kayıpla karşı karşıya kalırsınız. Biz eşit hizmet ve adaletli yönetimi ortaya koyduğumuzda halktan gelen vergileri, iller bankasından gelen ödemeleri eşit ve adaletli hizmete çevirirseniz işler çok daha kolay olacaktır'dedi.

BİZİM KİMSEYE GÖBEK BAĞIMIZ YOK

ASAL Araştırmanın son seçim anketi!.. ASAL Araştırmanın son seçim anketi!..

Alper Yağcı; 'Biz kıt kanaat imkanlarla seçim çalışması sürdürüyoruz. Bugün duyuyor ve görüyoruz ki, başta iktidar partisi olmak üzere, onu eleştiren ama ondan da geri kalmayan diğer siyasi partiler erzak paketleri dağıtmaya başladılar. Farklı bir şekilde oy devşirme girişimleri var, birilerinin destekleriyle sahada geziyorlar. Biz bunların hiç birini yapmıyoruz.

Çünkü, vatandaşın vicdanına güveniyoruz. Biz bugün birilerinin imkanlarıyla destekleriyle seçim kampanyası yürütürsek, kazandığımız zamanda konuştuğumuz her şeyin boşa çıkacağına ve sadece o parası olanlara hizmet etmek zorunda kalacağımıza biliyoruz. Bizim kimseye göbek bağımız ve eyvallahımız yok. Biz Afyonkarahisar belediyesini, birilerine rant sağlayalım, onlar zengin olsun bizde zengin olalım diye istemiyoruz, gerçekten Afyonkarahisar'a hizmet için istiyoruz'dedi.

BELEDİYE RANT KAPISI DEĞİLDİR

Alper Yağcı; 'Kimse ne kendini, ne çevresini, ne akrabalarını zengin etmek ve rant kapısı olarak Belediyeyi kullanamaz. Geçmiş 5 yıla baktığımızda hizmetin sadece bir noktaya akmıştır. Afyon halkının doğuda kalan diye tabir ettiğimiz bir çok mahallesinin büyük hizmet eksiklikleri var. Alt yapısı, kanalizasyonu, doğal gazı olmayan mahallelerimiz var. 5 yıl boyunca halka kapalı, halktan uzak ve sadece imar rant üçgeninde bir anlayış ortaya kondu. Bunu halkımızda net görüyor.

Bugün seçim meydanlarında kimler kimlerin paralarıyla erzak kolileri, zarflar dağıtıyorsa, bunun maddi gelirini açıklasınlar. Seçimden sonra da bu desteği alanlar, desteği aldıkları kişilere hizmet edecekler. Bu Afyonkarahisar'a ve halkımıza ihanettir'dedi.