Dün akşam gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe Süper Lig Futbol karşılaşmasının ardından yaşanan tatsız olaylar neticesinde, ilk bulgulara göre 12 kişi gözaltına alındı.

Karşılaşma sırasında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'a yabancı madde fırlatan C.K. isimli kişi, maç esnasında belirlenerek gözaltına alınmış ve hakkında soruşturma açılmıştır.

Maç sonrasında sahaya ilk giren H.Ç. isimli kişinin konakladığı otel belirlenmiş, yapılan incelemelerde şahsın otelden ayrıldığı ve Rize yönüne gittiği bilgisi üzerine, Yomra ilçesinde yakalanarak soruşturma başlatılmıştır.

Ayrıca, maç sonunda korner bayrağını alıp futbolculara doğru koşan ve stadyuma C.Ç.'nin passolig kartıyla giriş yapan E.T. isimli kişi Araklı ilçesinde gözaltına alınmıştır.

Fenerbahçe kalecisi Dominic Livakovic'e saldırıda bulunan O.B. isimli şahıs ise Kalkınma Mahallesi'nde yakalanarak soruşturma altına alınmıştır.

Afyon'da spor alanında yetenek taramaları Afyon'da spor alanında yetenek taramaları

Sosyal medyada taraftarları havalimanına çağıran T.C.S., K.M., O.O., E.T., ve A.A. isimli kişiler ile sahaya girdiği tespit edilen A.S., B.T. isimli kişiler de dahil olmak üzere toplamda 12 kişi hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır.

Yaşanan olaylarla ilgili detaylı inceleme ve soruşturma sürmektedir.