Engelsiz Kur'an Kursunda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi Engelsiz Kur'an Kursunda Braille Alfabeli Kur'an hediye edildi

Açılış programında Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İlçe Tarım Müdürü Rıfat Akşahan ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Rıfat Akşahan konuşmasında, binanın eylül 2022'de ihale edildiğini ve bir yıldan kısa bir sürede tamamlandığını belirtti. İlçede 2 bin 290 üretici ve 2100 işletme olduğunu da vurguladı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı konuşmasında, üreticilere ve tüketicilere hizmet verdiklerini ve yeni hizmet binasıyla daha sağlıklı bir şekilde bu hizmeti sunacaklarını ifade etti. Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık potansiyeliyle önemli bir merkez olduğunu söyleyen Bağcı, Bolvadin'in de bu potansiyelden faydalandığını belirtti.

Vali Yiğitbaşı da Afyonkarahisar'ın tarım ve hayvancılık konusunda şanslı bir şehir olduğunu ve Bolvadin ilçesinin de bu şansı olduğunu dile getirdi. Açılışın ardından Vali Yiğitbaşı ve Bakan Yardımcısı Bağcı, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Alkaloid Fabrikasını ziyaret etti. Burada, dünyada öncü olan kapasiteye sahip fabrika hakkında bilgi aldılar. Daha sonra ise GES tesisinin açılışını gerçekleştirdiler. 4,5 megavat gücündeki güneş enerjisi santralinin yılda 6 milyon 300 bin kilovat enerji üretmesi bekleniyor. Son olarak, Vali Yiğitbaşı ve Bakan Yardımcısı Bağcı, Kumartaşlı Yumurta Fabrikası'nda incelemelerde bulundu. Kumartaşlı Yumurta Fabrikası Türkiye'nin en büyük ikinci yumurta fabrikası olup yılda 1 milyar adet yumurta üretimi gerçekleştirmektedir. Yetkililer, üretim süreci hakkında bilgi aldılar ve firma yetkililerine kolaylıklar dilediler.

Editör: Haber Merkezi