İç İşleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 9 ilde gerçekleştirilen "KAFES-44" Operasyonları hakkında açıklama yaptı.

Bu operasyonlar, Türk Escobar lakaplı Ürfi Çetinkaya'nın liderliğini yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilmiştir.

Araç takla attı, sürücüyü Allah korudu Araç takla attı, sürücüyü Allah korudu

Operasyon sonucunda, Rüstem ve Hakan Çetinkaya ile ABD tarafından Interpol Kırmızı Bülteni ile aranan H. Y. N.'nın da aralarında bulunduğu 42 şüpheli gözaltına alınmıştır. Bakanımız Yerlikaya, organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine karşı mücadelelerinin devam edeceğini vurgulayarak, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceklerini belirtmiştir. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen operasyonlarda, İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir illerinde çalışmalar yapılmıştır. Bu operasyonlar, uluslararası boyutta uyuşturucu madde ticareti, silahlı örgüt kurma amacıyla suç işlemek ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarına yöneliktir. Operasyonlar sonucunda, uluslararası uyuşturucu kaçakçılığı yapan bir suç örgütünün elebaşılığını Ürfi Çetinkaya yapmış ve oğlu Rüstem Çetinkaya da bu örgütün içinde yer almıştır. Bu suç örgütünün, Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan'da ele geçen toplam 13 ton, Türkiye'de ele geçen 24 ton olmak üzere 37 ton uyuşturucudan sorumlu olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, örgüt üyelerinin uluslararası uyuşturucu sevkiyatı için kendi gemi, ticari konteyner ve balıkçı teknelerini kullandıkları ve elde ettikleri geliri kayıt dışı şekilde ülkemize getirdikleri ve akladıkları saptanmıştır. Operasyonlar kapsamında birçok ruhsatsız tabanca, otomatik silah ve büyük miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirilmiştir.

Editör: Haber Merkezi