Ocak ayında uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda, İlimiz genelinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 92 olayda toplamda 128 şüpheliye işlem yapıldığı bildirildi.

Bu olaylar arasında uyuşturucu madde ticareti suçundan 12 olayda 27 şüpheli şahsa işlem yapıldığı ve 14 şüpheli şahsın tutuklandığı belirtildi.

Ayrıca uyuşturucu madde kullanma suçundan da 80 olayda 101 şüpheliye işlem yapıldığı ifade edildi. Toplamda ele geçirilen uyuşturucu maddeler arasında esrar, metamfetamin, sentetik hap, bonzai, skunk, eroin, kokain, LSD, ketamin ve ecstacy bulunmaktadır.

Ayrıca ele geçirilen 2 adet tabanca, 3 adet fişek ve 7 adet hassas terazi de açıklamada yer aldı. İl Jandarma Komutanlığı tarafından da yapılan çalışmalarda, uyuşturucu madde imal ve ticareti suçundan 3 olayda toplamda 9 şüpheliye işlem yapıldığı ve 2 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Ayrıca uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirme suçundan 2 olayda işlem yapıldığı ve 2 şüphelinin serbest bırakıldığı ifade edildi. İl Jandarma Komutanlığı'nın çalışmalarında toplamda 18 olayda 27 şüpheliye işlem yapıldığı ve 2 şüpheli şahsın tutuklandığı belirtildi.

Meydana gelen olaylarda ise 55 gram bonzai, 67 gram kubar esrar, 19 gram metamfetamin, 18 adet sentetik ecza uyuşturucu hap, 12 adet uyuşturucu kullanma aparatı (payp), 2 adet hassas terazi, 58 adet sigara sarma kağıdı, 2 adet tabanca, 7 adet tabanca fişeği ve 1 adet çalıntı motosiklet ele geçirildiği belirtildi.

#uyuşturucu #mücadele #emniyet #jandarma #uyarıçımadde #suç #tutuklama #serbestbırakma #uyuşturucumaddeler #polis #güvenlik