Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan kırsal kalkınma destekleri çerçevesinde tarımsal ürünlerin depolanmasını hedefleyen çelik silo yapımı ve mevcut tesislerin teknoloji yenileme ve modernizasyonu için %50 hibe desteği başvurularını almaya devam ediyor.

Çelik silolar, yeni bir tesis olarak inşa edilebileceği gibi mevcut bir tesisin bir parçası olarak da kullanılabilmektedir. Çelik silolarda teknoloji yenileme ve/veya modernizasyon kapsamında sadece yenilenebilir enerji üretimi desteklenmektedir.

Başvuru yapılacak yatırım yerinin kırsal alanda olması ve mülkiyetin başvuru sahibine ait olması veya başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 7 yıl süreyle kiralanmış olması gerekmektedir.

Kırsal ekonomik altyapı yatırımları için 100 bin TL ile 3 milyon TL arasında, tarıma dayalı ekonomik yatırımlar için ise 3 milyon TL ile 14 milyon TL arasında hazırlanacak projelere %50 hibe desteği verilecektir.

Başvurular 19 Şubat 2024 tarihine kadar yapılabilecektir.

Hibe desteği başvurusunda bulunmak isteyenler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü ve İl Proje Yürütme Birimi'nden teknik destek ve ayrıntılı bilgi alabilirler.

#Eskişehir #tarım #kırsalkalkınma #çeliksilo #hibedestek