Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ), Misafir Araştırmacı Koordinatörlüğü (MİSAK) adında bir kuruluş kurdu.

Bu kuruluş, yurt içi veya yurt dışındaki resmi ya da özel kurumlarda çalışan araştırmacılara, AKÜ'de misafir araştırmacı olarak bulunma ve araştırma yapma imkanı sunmayı amaçlamaktadır.

MİSAK, AKÜ Senatosu tarafından kabul edilen Misafir veya Doktora Sonrası Araştırmacı Kabul Yönergesi'nin ardından faaliyetlerine başladı.

Koordinatörlüğün başına ise Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Yalçın getirildi.

Misafir Araştırmacı Koordinatörlüğü, doktora sonrası araştırmacılar, kıdemli misafir araştırmacılar veya misafir lisansüstü araştırmacılar gibi farklı statülerdeki araştırmacıların AKÜ'ye kabul edilmesi sürecinde koordinasyon görevi üstlenmektedir.

AKÜ öğretim üyeleri, misafir araştırmacıları davet etmek ve onlara araştırma yapma imkanı sağlamak için MİSAK internet sitesinde bulunan otomasyon sistemini kullanarak araştırma teklifi yapmalıdır.

Kabul edilen misafir araştırmacılar, AKÜ birimleri, bölümleri, ana bilim dalları veya uygulama ve araştırma merkezlerinde araştırma yapma imkanına sahip olacaklardır.

Misafir araştırmacılar ve AKÜ'ye araştırmacı davet etmek isteyen öğretim üyeleri, misak.aku.edu.tr adresinden detaylı bilgilere ulaşabilirler.

#AKÜ #MisafirAraştırmacıKoordinatörlüğü #Araştırma #Üniversite #MisafirAraştırmacılar