Afyonkarahisar Tınaztepe Spor Salonu'nda düzenlenen Yarıyıl Badminton Turnuvası, 63 sporcunun katılımıyla sona erdi. Turnuvada 6 farklı kategoride yarışan sporcular, mücadelelerini tamamladı ve dereceye girenler madalyalarını Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ve Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen tarafından takdim edildi.
Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü Kasapoğlu, badmintona olan ilginin oldukça yüksek olduğunu vurguladı. Gençlerin ve yetişkinlerin badmintona olan ilgisinin artmasıyla birlikte, bu spor dalında daha büyük organizasyonlar ve daha fazla katılımcıyla gerçekleştirilecek turnuvaların planlandığını belirtti.
Badmintonun sağladığı fiziksel aktivite, refleks geliştirme ve sosyal etkileşimi arttırma gibi birçok avantajını da vurgulayan Kasapoğlu, bu tür spor etkinliklerinin gençlerin sağlıklı yaşam tarzı ve spor alışkanlıklarının gelişmesine katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, badmintonun her yaş ve seviyeden sporcu için uygun bir seçenek olduğuna dikkat çekti.
İl Müdürü Kasapoğlu, turnuvanın başarıyla tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti ve badmintonda daha fazla sporcu yetiştirme ve başarılar elde etme hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Dereceye giren sporcular:
KÜÇÜK ERKEKLER: 1. Ramazan Yılmaz, 2. Mevlüt Semih Ergürbüz, 3. Kadir Meydan, 3. Samet Berk Yılmaz
KÜÇÜK KIZLAR: 1. Elif Nisa Yılancı, 2. Elif Sert, 3. Havvanaz Aksoy, 3. Zeynep Kaçar
YILDIZ ERKEKLER: 1. Bekir Yeşilova, 2. Mustafa Kırşan, 3. Umut Efe Yavuz, 3. Yiğit Korkmaz
YILDIZ KIZLAR: 1. Ceylin Çelik, 2. Neriman Yılancı, 3. Elif Şenol, 3. Firuze Arslan
GENÇ ERKEKLER: 1. Ali Aydoğan, 2. Emirhan Portakal, 3. Bedirhan Fidan, 3. Haktan Avcı
GENÇ KIZLAR: 1. Betül Beyza Kılıç, 2. Elif Yağız, 3. Yağmur Erzincanlı, 3. Zeynep İnan
#badminton #turnuva #spor #derece #afyonkarahisar