Akaryakıta gelen zamlar, vatandaşların maddi durumunu zorlaştırmaya devam ediyor. Yeni yapılan iki zamla birlikte mazot fiyatları tarihte ilk kez 43 liranın üzerinde seyrederek 44 liraya ulaşacak. Benzine de bu gece itibarıyla yaklaşık 2 lira zam yapılması bekleniyor.

Akaryakıt fiyatlarındaki olağanüstü artışlar devam ediyor. Yüksek enflasyon, vergi artışları ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar, motorin fiyatlarında bir kez daha zam yapılmasına sebep oldu. Gece yarısı itibarıyla motorine litre başına 1 lira 38 kuruş zam yapıldı. Bu zamla birlikte İstanbul'da motorinin litre fiyatı 42,90 TL, Ankara'da 42,32 TL ve İzmir'de ise 42,58 TL olarak belirlendi.

Sadece 24 saat geçmeden motorine bir zam daha yapıldı. Gece yarısı itibarıyla motorine litre başına 1 lira 40 kuruş daha zam yapılacak. Böylece motorin fiyatları tarihte ilk kez 43 liranın üzerine çıkmış olacak.

Ayrıca, benzine de bu gece itibarıyla yaklaşık 2 TL zam yapılması bekleniyor. Bu durum, akaryakıt fiyatlarının vatandaşlar üzerindeki olumsuz etkilerini daha da artıracak.