Afyonkarahisar Valisi Sn. Doç.Dr. Kübra GÜRAN YİĞİTBAŞI'nın Başkanlığında, Ulusal Su Seferberliği Su Verimliliği Çalışmaları kapsamında, sulamada kullanılan sera drenaj sularının yeniden kullanımı, jeotermal suyun reenjeksiyonuna yönelik çalışma ve değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan PARLAK, ilçelerde bulunan seraların Kaymakamları, Belediye Başkanları, İlçe Tarım ve Orman Müdürleri, DSİ 18.Bölge Müdürü, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü ve ilde üretim yapan sera işletmelerinin temsilcileri katıldı.

Toplantıda, ildeki seracılık faaliyetlerinin değerlendirmesinin ardından, su verimliliğine yönelik geri kazanım sistemleri, yağmur suyu hasadı ve reenjeksiyon konularında Müdürlüğün hazırladığı bir sunum yapıldı. Ardından, İl Tarım ve Orman Müdürü Özkan PARLAK, Antalya ilinde düzenlenen seracılık çalıştayında ele alınan konular hakkında bilgilendirme yaptı.

#Afyonkarahisar #SuSeferberliği #SuVerimliliği #Toplantı #SeraDrenajSuyu #JeotermalSuyu #GeriKazanım #YağmurSuyu #Seracılık #Çalıştay #Bilgilendirme