UMUD Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kemal Baykara, Afyonkarahisar İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette bağımlılıkla mücadelede yürütülen çalışmalar, projeler ve işbirliği olanakları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bağımlılıkla mücadelede önemli bir paydaş olan jandarmanın tecrübe ve bilgilerinden faydalanmak istediklerini belirten Kemal Baykara, 'Bağımlılıkla mücadele sadece bir kurumun veya bir sivil toplum örgütünün başarabileceği bir iş değil. Bu konuda tüm paydaşların ortak çalışması ve işbirliği gerekiyor. Biz de dernek olarak jandarma ile işbirliği içinde olmak istiyoruz. Jandarma, özellikle kırsal kesimde yaşanan bağımlılık sorunlarına karşı çok önemli bir rol oynuyor. Bu konuda jandarmanın deneyimlerinden ve önerilerinden yararlanmak istiyoruz' dedi.

İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bağımlılıkla mücadelede jandarmanın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yağan, 'Jandarma olarak bağımlılıkla mücadelede hem önleyici hem de kolluk faaliyetleri yürütüyoruz. Önleyici faaliyetler kapsamında okullarda, köylerde ve mahallelerde bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Kolluk faaliyetleri kapsamında ise uyuşturucu madde imalatı, ticareti ve kullanımına yönelik operasyonlar gerçekleştiriyoruz.' diye konuştu.

Ziyaret sonunda Kemal Baykara, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan fotoğraf çektirdi.