2023 yılında İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, İlimiz genelinde toplam 93.337 adet başvuru alındığı belirlendi. Bu başvuruların %95.08'ine karşılık gelen 78.012 adedi internet üzerinden, %3.52'sine karşılık gelen 15.325 adet başvuru ise ALO 150 CİMER hattı üzerinden yapıldı.

Ayrıca, şahsen ve mektup yoluyla da başvurular kabul edildi. Bu başvurular sadece şikayet ve talepleri değil, aynı zamanda vatandaşların her konuda düşünce, görüş ve önerilerini de ilettikleri CİMER'e 2023 yılında 412 adet teşekkür, görüş, öneri ve "Türkiye Yüzyılı Hayalini Paylaş" başvurusu yapıldı.

Deprem Acil uygulamasına ise 1100 adet başvuru yapıldığı belirtildi. Bu başvurular, deprem bölgesindeki kamu kurumu yetkilileriyle paylaşılarak acil ihtiyaçların bir an önce karşılanması için çözüm üretilmeye çalışıldı.

Nüfusa oranla en çok başvuru yapılan ilçelerin sırasıyla Tepebaşı, Odunpazarı, Sivrihisar, Alpu, Seyitgazi, Mihalıççık, Mahmudiye, Çifteler, İnönü, Günyüzü, Sarıcakaya ve Beylikova olduğu belirlendi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi faaliyetlerinde hizmet sunum kalitesini ve vatandaş memnuniyetini arttırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı İletişim Daire Başkanlığı tarafından ilimiz genelinde kamu kurumlarında görev yapan 600 CİMER yetkilisine mevzuat ve sistem eğitimi verildi. Bu çalışmaların kamuoyuna duyurulması amaçlanmaktadır.

#CİMER #Başvurular #2023