Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, Odunpazarı ilçesinde şüpheli altı kişinin evlerinde uyuşturucu madde bulundurduğu ve satmaya çalıştığına dair bir ihbar aldı. Bu bilgi üzerine Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Odunpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri harekete geçti.

21 Ocak 2024 tarihinde şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çeşitli miktarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız tabancalar ve diğer suç unsurları ele geçirildi. Bunlar arasında 2 adet ruhsatsız tabanca, 7 adet tabanca fişeği, 54,6 gram kubar esrar, 10 adet payp, 13,4 gram metamfetamin, 18 adet sentetik ecza hapı, 2 adet mini hassas terazi, 53,1 gram sentetik kannabinoid (bonzai), 58 adet çarşaf kağıt ve 1 adet çalıntı motorsiklet bulunmaktadır.

Olayın ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla şüpheli şahıs hakkında "Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak (TCK 191) ve Uyuşturucu Madde İmal ve Ticaret (TCK 188)" suçlarından adli tahkikat başlatıldı. Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, uyuşturucu suçunun yanı sıra diğer suçlarla da mücadeleye kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Bu önemli gelişme hakkında kamuoyu bilgilendirildi.