Afyonkarahisar Merkez Kocatepe Ortaokulu, Filistin'e destek olmak için öğrenci ve öğreticilerinin katkılarıyla bir hayır çarşısı düzenledi. Hayır çarşısından elde edilen gelir, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki mağdurlara ulaştırılmak üzere bağışlandı.

Okul Müdürü Tahsin Savaş, öğretmenler ve öğrenciler, İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Lütfü İmamoğlu'nu ziyaret ederek, emanetleri Gazze'de yaraların sarılması için teslim etti. Savaş, "Filistin'deki kardeşlerimizin acılarını paylaşmak ve onlara yardım eli uzatmak istedik. Öğrenci ve öğreticilerimiz, hayır çarşısı için ellerinden geleni yaptılar. Elde ettiğimiz geliri de Türkiye Diyanet Vakfı'na bağışlayarak, Gazze'ye ulaştırmalarını istedik. Bu vesileyle, Filistin davasına sahip çıkan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz." Image

İmamoğlu ise, okulun düzenlediği hayır çarşısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kocatepe Ortaokulu, Filistin'e karşı gösterilen insani ve vicdani duruşun bir örneğini sergiledi. Öğrenci ve öğreticilerinin bu hassasiyeti, bizleri çok mutlu etti. Bağışladıkları geliri, Türkiye Diyanet Vakfı olarak Gazze'deki kardeşlerimize ulaştıracağız. Bu anlamlı bağış için okul yönetimi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz." ifadelerini kullandı.

Filistin, İsrail'in işgali ve saldırıları altında büyük zulüm ve sıkıntılar yaşamaktadır. Gazze Şeridi, dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak nitelendirilmektedir. Türkiye, Filistin halkının haklı davasına destek vermek için hem siyasi hem de insani yardımlarını sürdürmektedir. Türkiye Diyanet Vakfı da, Gazze'de birçok proje ve faaliyet yürüterek, Filistinlilerin yanında olmaktadır.