Bu artışlar, ocak ayı memur maaş katsayısındaki düzenleme sonucu gerçekleştirildi. Bakan Göktaş, Türkiye'nin sosyal hizmet ve yardımlarının kapasitesini ve hizmetlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirterek, yeni hizmet modelleri ve alanları geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti.

Sosyal hizmet modelleri ile düşük gelirli birey ve ailelere destek verildiğini vurgulayan Göktaş, yaşlı aylığı miktarını 2 bin 348 liradan 3 bin 504 liraya yükselttiklerini söyledi. Ayrıca, yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip olan vatandaşların aylıklarını 1874 liradan 2 bin 797 liraya, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olan vatandaşların aylıklarını ise 2 bin 811 liradan 4 bin 196 liraya yükselttiklerini ifade etti. Ayrıca, 18 yaş altı engelli yakını olan vatandaşlara ödenen engelli yakını aylığı da 1.874 liradan 2 bin 797 liraya çıkarıldı. Bakan Göktaş, sosyal çevreden ayrılmadan aile birliğinin korunması ve güçlenmesinin önemine dikkat çekerek, Evde Bakım Yardımı uygulamasını hayata geçirdiklerini belirtti.

Geçen sene toplamda 116,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı yapıldığına değinen Göktaş, bu yılın ocak-temmuz döneminde Evde Bakım Yardımı miktarını 5 bin 97 liradan 7 bin 608 liraya çıkardıklarını dile getirdi. Çocukların aile yanında desteklenmesi ilkesini esas aldıklarını belirten Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi ailelere çocukları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti verdiklerini söyledi. SED'e yönelik ekonomik destek tutarlarında yapılan düzenlemelere de değinen Göktaş, çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarını ortalama 3 bin 571 liradan 5 bin 330 liraya yükselttiklerini ve koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 5 bin 705 liradan 8 bin 895 liraya çıkarıldığını belirtti.

Bireyin, ailenin ve toplumsal değerlerin korunması, güçlendirilmesi ve geliştirilmesini hedefleyen adil sosyal hizmet modelleri uyguladıklarını vurgulayan Bakan Göktaş, vatandaşlar arasında herhangi bir ayrım yapmadan eşit ve adil hizmet sunduklarını ifade etti. Yapılan düzenlemelerin ardından şubat ayından itibaren sosyal yardım programlarının artışlı bir şekilde hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını sözlerine ekledi.

#AileVeSosyalHizmetlerBakanı #MahinurÖzdemirGöktaş #SosyalHizmetModelleri #YaşlıAylığı #EngelliAylığı #EvdeBakımYardımı #SosyalVeEkonomikDestek #SED