Türkiye, Kahraman Şehit Muhammed Tunahan Evcin'i Son Yolculuğuna Uğurladı

Türkiye'nin yüreğini yasa boğan haber, bugün Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla Kahramanmaraş'ta düzenlenen bir törenle kamuoyuna yansıdı.

Vatan savunması sırasında şehit olan kahraman evladımız, Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Tunahan Evcin, memleketi olan Kahramanmaraş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Hüzün ve minnet duygularının bir arada yaşandığı törende, Bakan Dönmez ve şehidin hemşehrileri, Evcin'in ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerini ileterek destek oldu.

Bakan Fatih Dönmez, törende yaptığı konuşmada, "Şehidimiz Muhammed Tunahan Evcin kardeşimiz, vatanımızın bekası uğruna en kıymetli varlığını, canını feda etmiştir. Bizler, Mübarek Ramazan ayında bir yandan oruç tutup ibadete yönelirken, diğer yandan da vatanımızın kahraman evlatlarının şehadet haberleriyle sarsılıyoruz. Şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehidimizin ruhu şad, mekanı cennet olsun" diyerek duygu dolu anların yaşanmasına sebep oldu.

Kahramanmaraş'ta, vatandaşlar, askeri mensuplar ve devlet yetkilileri, şehidimiz Evcin'in Türk bayrağına sarılı tabutunun etrafında toplandı.

Kılınan cenaze namazının ardından, gözyaşları içinde bir son vedalaşma gerçekleşti.

Jandarma Uzman Çavuş Muhammed Tunahan Evcin'in aziz hatırası, tarihe kahramanlık destanları yazan şanlı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları arasında ebediyen yaşayacak.

Türk milleti, kendisini hiçbir zaman unutmayacak ve her daim minnet ve şükranla anacak.

#KahramanŞehitMuhammedTunahanEvcin #Türkiye #Kahramanmaraş #Şehit #VatanSavunması #MinnetleAnıyoruz