FOX TV'nin iddialı dizisi 'Kızıl Goncalar', yayınlandığı ilk bölümden itibaren tartışmaların odağı oldu. Dizinin eleştirilmesi üzerine RTÜK (Radyo ve Televizyon Üst Kurulu), diziye idari para cezası ve yayın durdurma cezası verdi.

Geçtiğimiz hafta Kızıl Goncalar dizisine 31 bin şikayet gelmesi üzerine RTÜK, diziye 2 kez yayın durdurma cezası ve 9 milyon TL idari para cezası vermişti.

RTÜK, Kızıl Goncalar dizisinin 8 ve 15 Ocak tarihlerinde toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı yayın yaptığı gerekçesiyle yayınının durdurulmasına karar verdi. Dizinin bu hafta ve haftaya yayınlanmayacak olan bölümü, 22 Ocak Pazartesi günü seyirci ile buluşacak.

Konuyla ilgili Instagram hesabından bir paylaşım yapan Özcan Deniz ise içinde bulundukları durumu eleştirdi ve şunları söyledi: 'Ahlak bekçisi değilim. Ama kariyerimin en ahlaklı işinin içinde olduğumu düşünüyorken, dramatik bir şekilde ahlaksızlıkla suçlandı bu iş. Üstelik ahlaksızlık denizinin en küçük bir parçası bile değilken. 22 Ocak'ta yeniden ekranlardayız.'