Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı ve Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Eskişehir iline bağlı Sivrihisar ilçesinin Babadat mahallesinde meydana gelen küçükbaş hayvan hırsızlığı olayıyla ilgili olarak çalışma başlatmıştır.

27 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen ve piyasa değeri yaklaşık 15 bin TL olan 2 koyunun çalındığı olayla ilgili yapılan titiz çalışmalar sonucunda, olayı Ankara'dan gelen 4 şüphelinin gerçekleştirdiği tespit edilmiştir.

27 Aralık 2023 tarihinde yapılan arama sonucunda şüphelilere ait ev ve eklentilerinde yapılan aramada şüpheliler yakalanmış ve gözaltına alınmıştır. Ayrıca çalınan koyunlardan biri ele geçirilerek sahibine teslim edilmiştir. Şüpheliler Sivrihisar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından işlemlerinin tamamlanmasının ardından "Küçükbaş Hayvan Hırsızlığı" suçundan adli makamlara sevk edilmiştir.

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı, halkın huzur ve güven içerisinde hayatlarına devam etmeleri amaçlı hırsızlık olaylarının kısa sürede aydınlatılması, faillerinin yakalanması ve çalınan malzemelerin ele geçirilmesi çalışmalarına kararlılıkla devam edeceğini duyurmaktadır.