Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed GÜMÜŞ, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ev sahipliğinde düzenlenen 'Tarım, Orman, Meralarda Madencilik Faaliyetleri İstişare Toplantısına'' katıldı. Toplantıda, İl Müdürlüğü temsilcileri ve Madencilik Kümesi Derneği (EMKD) Başkanı Metin Çekiç, Küme Üyeleri, madencilik sektör temsilcileri ve muhtarlar bir araya geldi.

Toplantıda, mera ve tarım arazilerinde yürütülen madencilik faaliyetleri değerlendirildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ender Muhammed Gümüş, toplantıda yaptığı konuşmada, ülke ve şehrin geleceği için en iyisini yapmanın gerekliliğine değindi. Tarımın geleceğini sağlamak ve gelişmesine katkıda bulunmak önemli olduğu kadar, madencilik sektörünün de tarım sektörü kadar değerli olduğunu belirtti.

Gümüş, işbirliği içinde çalışarak toplumsal faydayı gözetmenin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, Ender Muhammed Gümüş, katılımcılara Eskişehir'de meraların nasıl kullanıldığı, ot fiyatlarının belirlenmesi, toprak koruma projeleri hakkında detaylı bilgi verdi. Gümüş, maden izin süreci veya faaliyetlerinden önce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iletişime geçilmesi gerektiğini vurgulayarak, her alanda işbirliğinin önemli olduğunu ancak tarım ve maden alanında işbirliğinin daha da önemli olduğunu söyledi.