Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bağımlılıkla mücadele kapsamında bir eğitim düzenledi. Eğitime, İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan personeller, Gençlik Merkezlerinde görev yapan lider ve gönüllü gençler ile yurtlarda görev yapan personeller katıldı. Eğitimde, bağımlılığın ne olduğu, çeşitleri, nedenleri ve etkileri anlatıldı.

Eğitimi veren psikolog Hesna Zeynep Sandal, bağımlılığın kişinin bir maddeye veya davranışa aşırı derecede bağımlı hale gelme durumu olduğunu belirtti. Bağımlılığın fiziksel, psikolojik ve sosyal birçok olumsuz etkisi olduğunu vurgulayan Sandal, bağımlılıktan korunmanın en iyi yolunun bağımlılığın nedenlerini ve etkilerini bilmek olduğunu söyledi. Bu sayede gençlerin bağımlılığa karşı farkındalıklarının arttığı ve bağımlılığa yakalanma risklerinin azaldığı belirtildi.

Eğitimde, bağımlılığa karşı farkındalık yaratmak için yapılabilecek etkinlikler de katılımcılara anlatıldı. Katılımcılar, bu etkinlikleri kendi çevrelerinde yaparak, bağımlılıkla mücadeleye katkıda bulunabilecekler.

#Afyonkarahisar #bağımlılıkmücadelesi #psikoloji #gençlikvegençlikmerkezleri #eğitim