Afyonkarahisar'ın Sultandağı ilçesine bağlı Karapınar köyünde, 610 nüfuslu köyde su krizi yaşanıyor. İl Özel İdaresi'nin 7 defa köye ekip gönderip inceleme yaptığı köydeki su problemi yaklaşık 1 yıldır çözüme kavuşmadı. Köy sakinleri, su krizi nedeniyle çamaşırlarını leğenlerde yıkamak zorunda kalıyor. Bu durum köylülerin yaşamını olumsuz etkiliyor.

Sultandağı ilçesine bağlı Karapınar köyü, 1966 yılında belde şeklinde kurulmuş ve 48 yıl boyunca belediye ile yönetilmiş. Ancak 2014 yılında çıkarılan yerel yönetimler yasasıyla köy statüsüne dönüşmüş ve bu durum göçün hızlanmasına neden olmuş. Nüfus zamanla 3 binden 610'a kadar düşmüş olan köyde, Nisan ayında su problemi baş göstermiş. Köylüler, suyu bulundukları yüksek bölgelerine çekmek için kullanılan pompanın çalıştırılmadığını iddia ederek muhtarı suçlamışlar.

Karapınar köyünde 2 dönem belediye başkanlığı yapmış olan Musa Özenboy, köydeki su sorununun eskiye nazaran daha da kötüleştiğini söyleyerek, muhtarı eleştirmiştir. Köyde bulunan kuyuların dolu olduğunu ancak pompanın çalışmadığını belirten Özenboy, suyun ton fiyatının da artış gösterdiğini ve bu durumun köylülerin yaklaşık %60'ını etkilediğini ifade etmiştir.

Köy sakinlerinden Veli Peten, muhtara su sorununu çözmesi için defalarca başvurduklarını ancak herhangi bir sonuç alamadıklarını dile getirmiştir. Evlerinde su olmaması nedeniyle çamaşırlarını leğenlerde yıkamak zorunda kaldıklarını belirten Peten, yetkililerden bir çözüm beklediklerini ifade etmiştir. Ayrıca Ahmet Peten de aylardır kayınvalidesinin evine su gitmediğini ve bu durumun yaşlı kadını zor durumda bıraktığını aktarmıştır.

Muhtar Hüseyin Güvenç ise bu iddialara yanıt vererek, sorunun yakın zamanda çözüleceğini söylemiştir. Yer altı suyunun yetersiz olduğunu belirten Güvenç, iddiaya göre pompanın çalıştırılmadığı iddiasının asılsız olduğunu ifade etmiştir. Suyun ton fiyatının artmasıyla birlikte elektrik faturasının yüksek geldiğini ve bu nedenle bazı kesintiler yaşandığını belirten muhtar, su krizi iddialarına hodri meydan diyerek köylülere çağrı yapmıştır. Elektriklerin kesilmesi nedeniyle maaşından ödeme yaptığını belirten Güvenç, kimse faturadan bahsetmediğini söylemiştir.