Afyonkarahisar Belediyesi'nin olimpik yüzme havuzu projesi, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla resmen hizmete girdi.  

Afyonkarahisar Belediyesi, 30 yıl önce yapılan ve çürümeye yüz tutan Olimpik Yüzme Havuzu'nu yeniledi. Tesis, uluslararası standartlarda bir yüzme merkezi haline geldi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tesisin yapılış sürecine dair bilgiler verdi ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür etti.

Yüzme Havuzu'nun tarihçesi

Olimpik Yüzme Havuzu, 30 yıl önce Afyonkarahisar'a kazandırılmış bir tesis. Ancak zamanla bakımsızlık ve ihmal nedeniyle çürümeye başlamış. Çatısında deformasyonlar ve statik sorunlar olan yapının çelik çatısı güçlendirilerek güvenli hale getirilmiş. 10.000 metrekarelik parsel üzerinde bulunan tesis, bodrum, zemin + 2 kattan oluşmaktadır. Toplamda 7.900 metrekare kapalı alana sahiptir. Tam olimpik standartlarda olan havuz yapısı 50 metre x 25 metre boyutlarında ve 2,60 metre derinliğindedir.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, tesisin yenilenmesi için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. "Bu tesis, şehrimizin sporcu fabrikası olacak. Burada 600 sporcumuz yüzme öğreniyor. Hafta sonu düzenlenen şampiyonaya 170 sporcumuz katıldı ve federasyon yetkililerinden de beğeni aldık. Bu tesisin yapımında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na teşekkür ediyorum. Kendisi fahri hemşehrimizdir ve şehrimize bugüne dek en fazla yatırımın kendisinin bakanlık döneminde kazandırıldığını belirtmek isterim. Başkan olarak biz de tüm branşları tek tek şehre kazandıracağız" dedi.

Tesisin özellikleri

Yıl boyunca hizmet vermesi planlanan tesis, 2,60 metre derinliğinde havuza, 9 adet uzun (50 m), 17 adet kısa (25 m) yüzücü kulvarına sahip. Yüzme dersleri ve bu alanda kursların da verilebileceği bir eğitim yuvası olarak da faydalanılabilecek havuz, yurt içi ve yurt dışından binlerce sporcuyu ağırlayacak. Yine uluslararası standartlarda inşası ve dönüşümü yapılan 1.000 kişi kapasiteli tesis yüzme şampiyonalarının da Afyonkarahisar'da ki tek adresi olacak.

Açılış için gün sayan yatırımda ilk kez desenli ve renkli asfalt çalışması uygulandı. Peyzaj ve rekreasyon kapsamında ise ekiplerimiz çeşitli bitki dikimi, kuru peyzaj, çimlendirme ve dinlenme alanları oluşturdu.