Toplantıya, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol, Metalürji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serhat Başpınar, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Talaş, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Serhat Başpınar, kalite kapsamında uluslararası projelere katılım konusunda üniversiteler arasında büyük bir yarış olduğunu belirtti. Başpınar, bu projenin fakülte ve bölüm için önemli olduğunu vurgulayarak, verilecek bilgilerin yol gösterici olduğunu ifade etti. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Erol ise diğer fakültelerden de benzer projeler beklediklerini söyledi.

Erol, Türkiye'nin bu tür projelere ciddi maddi destekler sağladığını ancak daha fazla proje ortaya koymaları gerektiğini ifade etti. Üst yönetimin bu tarz projelere her zaman destek sunduğunu belirten Erol, üniversitenin uluslararasılaşma anlamında daha büyük ve güzel projelerle öne çıkabileceğini dile getirdi. Program yöneticisi Prof. Dr. Şükrü Talaş, Türkiye'nin projede katılımcı ülke olduğunu belirterek, başvuruların kabul edildiğini açıkladı.

Talaş, proje için 315 bin Euro bütçe ayrıldığını ve Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin payının ise 79 bin 800 Euro olduğunu söyledi. Projenin temel amacının eğitim kalitesini artırmak ve öğrenci ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirten Talaş, endüstri ihtiyaçları ile şekillendirilen yeni bir içerik hazırlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Proje kapsamında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Talaş, değişik endüstriyel sektörlerden katılımcılarla anketler yapıldığını ve katılımcıların ders önerileri alındığını dile getirdi. Önerilen derslerin şu anda hazırlık aşamasında olduğunu söyleyen Talaş, programın sonunda ise Prof. Dr. Ayhan Erol'un teşekkür belgesi takdim edildiğini belirtti. #AKÜ #TeknolojiFakültesi #MaterialsScienceMasters #Proje